До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Hot Boy Summer: що потрібно знати про Троя Сівана

Трой Сіван — світова суперзірка багатьох талантів. Здобувши міжнародну популярність як співак, актор і відеоблогер, він продовжує стрімко розвиватися в різноманітних напрямках.

Реклама

Історія одного з найвідоміших гей-артистів сучасності Троя Сівана стартувала на ютубі, де він почав свою кар’єру й навіть зробив камінг-аут. "Тоді я створив сторінку на платформі, де міг бути самим собою і пишався цим. І я думав, що хочу ділитися своїм життям з усім світом", — сказав він американському Vogue. Сьогодні його називають гей-іконою, хоча він не погоджується з цим титулом. "ЛГБТІК-спільнота неймовірно різноманітна, і від того, що мене вибрали одним з її "облич", мені доволі ніяково", — каже він. Однак Трой безперечно заслуговує на всі регалії, якими його відзначають.

Зірка ютубу

Свої перші кроки в індустрії розваг Трой зробив на ютубі. В кінці нульових він почав публікувати відео й демонструвати свої музичні здібності. За кілька років він також став створювати власні відеоблоги. Незабаром його канал отримував тисячі переглядів щодня. Магнетична особистість і цікавий контент Троя, який став гітом для людей в усьому світі, допомогли йому зібрати величезну аудиторію, збільшивши кількість підписників з 27 000 до понад 4 мільйонів між 2007 і 2016 роками. Трой став однією з найяскравіших зірок ютубу. Його слава на платформі виявилася важливою для його успіху в інших сферах.

Музична кар'єра

Трой почав займатися музикою в ранньому віці. Один із його перших великих публічних виступів відбувся під час благодійного телевізійного заходу, організованого австралійським філантропом сером Джеймсом Кратерсом. Трой кілька разів виступав на цьому заході. І скоро опинився на шляху до світової популярності.

У 2007 році Трой почав працювати над дебютним музичним релізом. Його EP Dare to Dream побачив світ того ж року. Невдовзі він привернув увагу звукозаписного лейбла EMI Australia, що стало його першим великим проривом у музиці. Його EP TRXYE, який містив сингл Happy Little Pill, мав приголомшливий успіх і посів перше місце в iTunes у понад п’ятдесяти країнах світу, а також 5-е місце в Billboard 200.

Незабаром Сіван почав працювати над своїм дебютним студійним альбомом Blue Neighbourhood. В цей період він також співпрацював з деякими з найбільших зірок сучасної музики, зокрема з Мартіном Гарріксом і Аріаною Гранде. Другий альбом Bloom був випущений у серпні 2018 року та містив один із його найбільших гітів — My My My!. Альбом також отримав широке визнання музичних критиків і дебютував під номером 4 у чарті Billboard 200.

У 2018 році Сіван отримав номінацію "Золотий глобус" за найкращу оригінальну пісню Revelation, яку він записав і написав у співавторстві для фільму "Зниклий хлопчик". Влітку 2023 року Сіван анонсував свій третій студійний альбом Something to Give Each Other і випустив синглу Rush, який став негласним гімном цього літа.

Акторський успіх

Сіван також досвідчений актор. У 2007 році він зіграв роль Олівера Твіста у постановці "Олівер" в театрі Regal. З часом почав зніматися в кіно, зокрема отримав роль у трилогії Spud. Одним з його найбільших акторських досягнень стала роль Джеймса Гоулетта в блокбастері коміксів Marvel "Люди Ікс: Росомаха", який вийшов у 2009 році.

Трой Сіван у фільмі
Трой Сіван у фільмі "Люди Ікс: Росомаха"

Трой Сіван у фільмі Boy Erased
Трой Сіван у фільмі Boy Erased

Протягом наступного десятиліття у Сівана було декілька ролей в театрі та кіно. У 2018 році він з'явився у фільмі Джоела Еджертона Boy Erased ("Зниклий хлопчик") разом з Ніколь Кідман, Ксав'є Доланом та Расселом Кроу. А вже у 2023 році Сіван зіграв одну з головних ролей у серіалі HBO "Ідол" разом Абелем Тесфає (The Weeknd) та Лілі-Роуз Депп.

Трой Сіван та Лілі-Роуз Депп в серіалі
Трой Сіван та Лілі-Роуз Депп в серіалі "Ідол"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.