До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 фільми Ґрети Ґервіґ, які варто подивитися всім

Ґрета Ґервіґ зняла свій найбільший і найсміливіший фільм на сьогодні, "Барбі". Але режисерка зачаровує критиків і глядачів не вперше: стрічки "Леді Птаха" і "Маленькі жінки" перетворили її на одну з найбільш багатонадійних мисткинь Голлівуду. Ґервіґ зробила кар’єру завдяки дослідженню історій дорослішання молодих жінок, незалежно від того, чи є головна героїня сучасним підлітком, чи пластиковою лялькою, яка переживає екзистенційну кризу.

"Ночі та вихідні", 2008

Реклама

Перший режисерський досвід Ґрета Ґервіґ отримала під час знімання цього малобюджетного фільму в жанрі мамблкор 2008 року з режисером Джо Сванбергом. "Ночі та вихідні" розповідає про стосунки на відстані пари, яка живе між Чикаго та Нью-Йорком. Хоча це не найкраща її робота, "Ночі та вихідні" є чудовим прикладом незалежного та натуралістичного типу кіно, яке Ґервіґ любила з початку своєї акторської кар'єри.

"Леді Птаха", 2017

Стрічка "Леді Птаха", що отримала майже ідеальну оцінку критиків на Rotten Tomatoes, стала приголомшливим сольним дебютом Ґрети Ґервіґ. Дія фільму відбувається в рідному місті Ґервіґ, Сакраменто (Каліфорнія) на початку 2000-х років і сильно натхнена її власним життям. Фільм розповідає про напружені стосунки між амбітною підліткою (Сірша Ронан) та її матір’ю (Лорі Меткалф). Розумна, кумедна і навіть карколомна "Леді Птаха" — це глибоко особистий портрет миті в часі та універсальне дослідження складних стосунків матері та доньки. Стрічка була номінована на п'ять премій "Оскар", зокрема на "Найкращий фільм".

"Маленькі жінки", 2019

Чи справді нам потрібна була ще одна екранізація "Маленьких жінок"? Дивлячись на погляд Ґрети Ґервіґ на роман Луїзи Мей Олкотт, відповідь буде так — тисячу разів так. Ґервіґ мала що сказати цією історією про чотирьох сестер, які шукали власного щастя в Массачусетсі 1860-х років. Джо (Сірша Ронан), Мег (Емма Вотсон), Емі (Флоренс П’ю) і Бет (Еліза Сканлен) мають справу зі своїми власними надіями на майбутнє, коли вони дорослішають під час громадянської війни та намагаються знайти власний шлях до щастя. Дивовижним є те, як Ґервіґ робить історію Олкотт власною, зберігаючи її суть, робить її новою та свіжою для нової аудиторії.

"Барбі", 2023

Ви ніколи не бачили такого фільму, як цей. "Барбі" — це весела сатира на гендерні ролі, яка розглядає суперечливе надбання та значення культової ляльки Mattel. У фільмі з Марго Роббі та Раяном Гослінгом у головних ролях розповідається про те, як оригінальна Барбі переживає життєву кризу, попри своє ідеальне рожеве життя в Барбіленді, і вирішує подорожувати в реальний світ. Завдяки стильним костюмам та неймовірним декораціям "Барбі" став найчарівнішим фільмом року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.