До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Таємниці пірамід: нове драматичне шоу Dior Men

Якщо у світі і є фактичне нагадування про те, що все добре колись закінчується, то це піраміди Гізи. Одне з див світу, що пронизує горизонти Єгипту, — приголомшливе, мовчазне, дивовижне свідчення того, що будь-яка цивілізація, байдуже, наскільки вона міцна чи вишукана, не вічна. Для фараонів це було близько 3000 років. Утім, в тіні величних гробниць, набагато молодша модна королівська династія розпочала нову, містичну епоху.

Реклама

Колекція Dior Men Pre-Fall 2023, яку представили в пустелі Гізи, стала енциклопедією роботи Кіма Джонса: величезної, елегантної, кінематографічної. Джонс — не просто дизайнер, а й режисер та візіонер. Він використовує як архіви Dior, так і світ поза ними, щоб створити справжнє видовище. Словом, людина знає, як влаштувати шоу.

Нова колекція Dior Men — море нейтральних кольорів, декупажованих тюлевими шарфами й водянистими кулями. Футуристичний одяг, приправлений бездоганним кроєм. Досконалий синтез класичних предметів гардероба та спортивного одягу. Джонс віртуозно підкорює найскладніші модні матерії. Врешті, саме цим він і прославився.

Під зорями поруч із мовчазними пірамідами усе це дійство мало дещо містичний вигляд. Шоу об’єднало прем’єру колекції Pre-Fall 2023 та вечірку з нагоди 75-річчя Dior. Джонс хотів, щоб свято було духовним і космічним: "Зважаючи на цей ювілей і створені колекції ми вважали за доцільне зробити щось дуже особливе наприкінці року. Це підсумовування минулого, теперішнього та майбутнього в одному місці — перед великими пірамідами".

Згідно з примітками до шоу, месьє Діор сам був забобонною людиною і знайшов власну "щасливу зорю", перечепившись об дрібничку на вулиці Фобур Сент-Оноре. Деякі не надали б цьому значення. Але Діор побачив у цій події більше ніж сенс: знак, що його доля буде пов’язана з високою модою. Врешті, він був відомий тим, що використовував власне астрологічне передбачення, щоб керувати своїм модним Домом.

Такий футуристичний погляд на доктрину Dior природний для Джонса. Тому що його Dior — це неокутюр, де історичні крої передбачають прогресивний редизайн. І в цьому туманному просторі між минулим і майбутнім Джонс, здається, почувається найкомфортніше — і постає як історик та прогнозист водночас.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.