Капсульний гардероб на осінь: всього 10 речей на всі випадки життя

Яким має бути сезонний гардероб? На щастя (або ні), єдиної правильної відповіді не існує. А щоб структурувати одяг у своїй шафі, достатньо декількох елементів гардероба для кожної категорії. Розділяємо речі на верх, низ, верхній одяг, взуття та аксесуари й обираємо по дві-три позиції. Вийшла аскетична осіння добірка, яку можна доповнювати міжсезонними речами — і завжди мати свіжий та стильний вигляд. І ось на що пропонуємо звернути увагу.

Низ: джинси, мідіспідниця

Джинси — для повсякденних виходів, спідниця — для урочистостей та ошатних образів. Цієї осені є бажання зупинитися на бежевих джинсах та темній спідниці. До прикладу, плісированій темно-синій спідниці нижче коліна, яка ідеально поєднується з лонгслівом-сіткою, довгою сорочкою, футболками — з усім. Джинси варто обрати з середньою посадкою та широкими штанинами. Однак тут варто орієнтуватися на власні фігуру та комфорт. З такими штанами легко створити максимальну кількість стильних поєднань.

Launchmetrics

Launchmetrics

Верх: сорочка, однотонний светр

Сорочка та светр — ті стовпи, на яких буквально тримається гардероб. Особливо в холодний період. Блакитна сорочка "з чоловічого плеча" є завжди влучним варіантом, щоб поєднати її зі спідницею та жакетом або вдягнути на футболку й залишити розстебнутою. Светр цього сезону обирайте у форматі кардигана, трикотажного лонгсліва, худі чи традиційного светра грубої чи дрібної в'язки. Вдала ідея — поєднувати базове з яскравим, як-от до світлих штанів додати приталений фіолетовий светр у різнокольорову смужку.

Launchmetrics

Launchmetrics

Верхній одяг: тренч, куртка

До листопада є час насолодитися куртками, тренчами та жакетами. Кілька сезонів поспіль вдалим вибором були довгий тренч відтінку хакі та ніжно-бузкова куртка-лайнер. Цього року варто залишитись вірною тренчу (і довжина, і трендовий відтінок зеленого вже є класикою), а куртка зазнає змін. Поекспериментуйте з бомбером актуального коричневого відтінку.

Launchmetrics

Launchmetrics

Взуття: кеди, туфлі та ботильйони

Тут працює та ж формула, що й зі штанами та спідницею. Кеди — для повсякденних стильних виходів у джинсах, а туфлі — підкреслити елегантні речі та створити вишуканий акцент в урочистому дрескоді. Ну а коли час туфель та балеток мине, варто діставати чобітки. Зверніть увагу на ковбойки: оберіть пару близького вам фасону і насолоджуйтесь, адже вони теж пасують буквально під усе.

Launchmetrics

Launchmetrics

Аксесуари: зручна сумка, протисонцеві окуляри

Обов'язковою деталлю осінніх образів є протисонцеві окуляри (бо осіннє сонце таке ж яскраве, як і влітку). Щодо сумок, то класична та містка шоколадна буде найбільш актуальним вибором, бо слугуватиме не один сезон. Зелений шопер та рюкзак карго — інші доречні варіанти. Здається, коли йдеться про сумки, не варто себе обмежувати.

Launchmetrics

Launchmetrics

Популярне на VOGUE