Cперма лосося — секрет краси Кім Кардаш'ян

Серед новинок у сфері краси з'явилася одна процедура, яку можна назвати як інноваційною, так і варварською карою середньовіччя. Кім Кардаш'ян нещодавно зізналася, що спробувала facial (процедуру догляду за шкірою) з екстрактом сперми лосося. Цей самий facial робить і актриса Дженніфер Еністон, відома своєю прихильністю до догляду за шкірою.

Кім Кардаш'ян

Процедура викликає чимало запитань. "Я не розуміла, як вони взагалі отримують сперму лосося", — зізналася Дженніфер Еністон в інтерв'ю журналу WSJ. Magazine у 2023 році, описуючи свою розмову з косметологом. Власне, це і є головне запитання. Ну, і, звісно, ​​за ними постає наступне: скільки це коштує?

Дійсно, назва процедури звучить дивно, проте для неї насправді використовують не саму сперму лосося, а речовини, подібні до її ДНК. Ці речовини, за деякими дослідженнями, можуть сприяти оновленню шкіри та боротьбі зі зморшками. Однак важливо зазначити, що поки немає достатньої кількості наукових доказів, які б повністю підтверджували ефективність екстракту сперми лосося для шкіри. Окрім того, така процедура коштує недешево — близько $500 за сеанс (ціна може відрізнятися залежно від салону).

Отже, перш ніж бігти записуватися на такий б'юті-сеанс, варто добре подумати. Можливо, краще звернути увагу на більш традиційні методи догляду за шкірою, ефективність яких вже давно доведена. А якщо ви все ж таки хочете спробувати щось новеньке, обов'язково проконсультуйтеся з дерматологом, аби переконатися, що ця процедура вам підходить.

Популярне на VOGUE