До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Екологічні сукні, які варто додати до свого гардеробу цього літа

Сезон літніх суконь офіційно настав, тож не дивно, що все більше брендів представляють екологічні варіанти, піклуючись про навколишнє середовище. Кеті Голмс є прихильницею французького бренду Sézane, який зобов’язався використовувати екоматеріали, наприклад органічну бавовну та віскозу з екологічно чистих джерел. Тим часом, каліфорнійський бренд Reformation, який прагне до 2035 року досягти менших викидів вуглецю, є ще одним фаворитом знаменитостей. Слідом за босоніжками та кросівками Vogue.ua зібрав найкращі екологічні літні сукні, які обожнюють знаменитості

Dôen

Кайлі Дженнер
Кайлі Дженнер

Реклама

Відомий своїми квітковими сукнями з обʼємними рукавами, Dôen одним з тих брендів літніх суконь, серед шанувальників якого безліч знаменитостей – від Кайлі Дженнер до Лілі Коллінз. Хоча лейбл із Лос-Анджелеса відверто заявив про те, що він все ще хоче покращити свої екологічні дані, марка зобов’язалася досягти науково обґрунтованих цілей щодо скорочення викидів вуглекислого газу та забезпечення екологічності в ланцюжку поставок.

Reformation

Дженніфер Лопес та Бен Аффлек
Дженніфер Лопес та Бен Аффлек

З моменту запуску в 2009 році Reformation займаються просуванням екологічно чистої моди, починаючи від використання вінтажних матеріалів у своїх моделях і закінчуючи амбітною метою до 2035 року скоротити викиди вуглецю. Прості в носінні сукні каліфорнійського бренду завоювали лояльну базу шанувальників, від Джей Ло до Емми Вотсон, яка в минулому відверто висловлювалася про екологічні питання.

Conner Ives

Сімон Ешлі
Сімон Ешлі

Американський дизайнер із Лондона Коннер Айвз швидко став культовим: Ріанна була помічена в його витворах ще до того, як він навіть закінчив Central Saint Martins. Серед інших відомих шанувальників – Гейлі Бібер і Симона Ешлі, яка обрала його сукню, виготовлену з перероблених матеріалів.

Sézane

Кеті Голмс
Кеті Голмс

Паризький лейбл Sézane, заснований у 2013 році, пропонує романтичний погляд на стиль французьких дівчат, зокрема через сукні. Нещодавно Кеті Голмс була помічена в "клаптиковій" сукні бренду Juliana, тоді як Сієнна Міллер також була помічена в цій сукні.

St Agni

Кендалл Дженнер
Кендалл Дженнер

Австралійський бренд St Agni відомий своїм мінімалістичним дизайном у поєднанні з екологічною та соціальною свідомістю – від використання матеріалів із меншим впливом на навколишнє середовище, таких як органічна бавовна та тенсел, до забезпечення дотримання кодексу поведінки постачальниками. Нещодавно Кендалл Дженнер була помічена в сірій сукні-майці, яка нагадувала схожий образ, який носила Керрі Бредшоу в "Сексі в великому місті" в 1990-х роках.

Текст: Emily Chan

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.