До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Екологічні кросівки, в які варто інвестувати цього літа

Рідкісний день минає без того, щоб зірку вуличної моди не помітили в кросівках: від ультрамодних adidas Samba до популярної моделі XT-6 від Salomon. Проте кросівки можуть бути не лише стильними, але й екологічними. Від принцеси Вельської та Меган Маркл у їхніх кросівках Veja до Кеті Голмс та її улюбленої моделі Chloé Nama — ціла низка знаменитостей вибирає кросівки, які орієнтовані на екологічно чисте життя. Vogue.ua зібрав улюблені екологічні кросівки зірок, які варто додати до свого гардероба вже зараз.

Емілі Ратаковскі в кросівках Adidas Ultraboost by Stella McCartney
Емілі Ратаковскі в кросівках Adidas Ultraboost by Stella McCartney

Реклама

Емілі Ратаковскі була помічена в кросівках adidas Ultraboost by Stella McCartney, які останніми роками вона поєднувала з чим завгодно, від костюмів до джинсів і спортивних штанів. Ці кросівки виготовлені з переробленого пластику Parley for the Oceans, який допомагає боротися із забрудненням світових океанів.

Меган Маркл у кедах Veja V-10 під час офіційного візиту до Сіднея у 2018 році
Меган Маркл у кедах Veja V-10 під час офіційного візиту до Сіднея у 2018 році

Коли Меган, герцогиня Сассекська, вибрала кросівки Veja V-10 під час офіційного туру Сіднеєм у 2018 році, це призвело до сплеску інтересу до французького бренду. Ці кросівки виготовлені зі sustainable шкіри та гуми з використанням органічної бавовни та відходів кукурудзи.

Кеті Голмс у кросівках Chloé Nama
Кеті Голмс у кросівках Chloé Nama

Кеті Голмс, давня прихильниця Chloé, має модель Nama в кількох кольорах, які вона неодноразово взувала протягом останнього року. Кросівки виготовлені з переробленої сітки, а підошва — з переробленої гуми.

Лілі Джеймс у кросівках Løci
Лілі Джеймс у кросівках Løci

Лілі Джеймс є однією з найвідоміших шанувальниць Løci. Її пристрасть також поділяють Олівія Вайлд і Бен Аффлек. Лондонський бренд зазначає, що кожна пара їхніх кросівок рятує 20 пластикових пляшок від потрапляння на смітник або в океани, і жертвує 10% прибутку на захист морського життя.

Яра Шахіді в кросівках Adidas Stan Smith
Яра Шахіді в кросівках Adidas Stan Smith

Кросівки adidas Stan Smith вже давно користуються популярністю серед знаменитостей: усі, від Сієнни Міллер до Яри Шахіді, носили цю модель протягом багатьох років. У 2021-му бренд перезапустив своє культове взуття, використовуючи підошву з переробленої гуми без первинного поліестеру.

Текст: Emily Chan

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.