До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Екологічні босоніжки, які варто придбати цього літа

Офіційний сезон босоніжок нарешті настав. Під час поповнення літнього гардеробу варто подумати про вплив майбутньої покупки на планету. Натуральна шкіра має великий вуглецевий слід, а в процесі виробництва часто використовуються шкідливі хімікати. На щастя, все більше брендів усвідомлюють свій вплив на навколишнє середовище, виробляючи позачасові речі, які можна носити довго, а також використовуючи матеріали з меншим впливом, такі як льон, пробка та гума. Слідом за кросівками, vogue.ua зібрав найкращі екологічні босоніжки цього літа.

Chloé

Враховуючи екологічний підхід Chloé, не дивно, що босоніжки бренду також мають серйозні екокредити. Анджеліна Джолі є прихильницею моделі на платформ, виготовленої з натуральної пробки та шкіри, сертифікованої Leather Working Group, а Кеті Голмс уже була помічена у взутті з нової колаборації Chloé з Teva.

Реклама

Анджеліна Джолі
Анджеліна Джолі

Ancient Greek Sandals

Ancient Greek Sandals, виготовлені вручну місцевими майстрами Греції, які в минулому носили Кеті Перрі та Селена Гомес, відзначають особливу вишуканість. Окрім цього, бренд використовує шкіру без хрому для створення своїх босоніжок, зменшуючи їхній вплив на планету.

Марі Каміль Денжан
Марі Каміль Денжан

ATP Atelier

Стокгольмський ATP Atelier використовують шкіру рослинного дублення для своїх босоніжок, які виготовляються вручну майстрами в Італії. Моделі бренду з вирізами стали популярним вибором цього літа, а босоніжки Rosa є їхнім фірмовим стилем.

St Agni

Австралійський бренд St Agni відомий своєю мінімалістичною естетикою, яка відображена в асортименті босоніжок. Взуття виготовляється як зі шкіри рослинного дублення, так і зі шкіри, сертифікованої Leather Working Group, а всі постачальники марки також повинні підписати Animal Welfare Policy (Політику захисту тварин).

Лорен Бернс
Лорен Бернс

Reformation

Босоніжки Reformation з ремінцями, як у Кеті Голмс, стали основним елементом літнього вбрання. Взуття каліфорнійського бренду підлягає 100-відсотковій переробці та виготовляється зі шкіри, яка сертифікована Leather Working Group.

Текст: Emily Chan

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.