До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Cyberdots Жана-Поля Готьє — зірковий принт цього сезону

У 1995 році Жан-Поль Готьє представив яскраве осінньо-зимове шоу на тлі занедбаного промислового складу. Колекція, відома під назвою "Божевільний Макс" (хоча сам дизайнер зазначив за лаштунками, що "Божевільна Максетт" була б влучнішим варіантом з огляду на акцент на жіночому силуеті), мала футуристичний цятковий принт, натхнений роботами Віктора Вазарелі, представника опарту. Барвистий кіберпринт, який усіяв комбінезони, сукні, топи й спідниці, що натякали на костюми авторства Готьє для культового фільму 1997 року "П’ятий елемент", сьогодні вважається однією з найбільших його дизайнерських знахідок.

Jean Paul Gaultier, осінь-зима 1994/1995
Jean Paul Gaultier, осінь-зима 1994/1995

Реклама

Jean Paul Gaultier, осінь-зима 1994/1995
Jean Paul Gaultier, осінь-зима 1994/1995

Сьогодні пошуки оригінальних виробів з осінньо-зимового показу Jean Paul Gaultier 1995 року та наступної весняно-літньої колекції Cyberbaba 1996-го, також натхненої опартом, різко зросли. У січні The RealReal повідомило, що попит на вінтажний одяг Готьє 1990-х і 2000-х років зріс на 70% завдяки підтримці знаменитостей. За словами Марі Лабукарі, засновниці нью-йоркського інтернет-магазину Nina Gabbana Vintage, речі в кібергорошок "мали успіх упродовж кількох років".

Оригінальні творіння дуже важко знайти, тому креативна директорка французького дому Флоренс Тетьє переробила ці галюциногенні принти для нової колекції під влучною назвою Cyber: "Це дуже просто: люди хочуть носити Готьє", — прокоментувала вона, коли торік приймала посаду від Жана-Поля. У новій капсулі культовий принт у цятку знову з’являється на статних сукнях, костюмах і обтислих комбінезонах. Подібно до оригіналів 1990-х, кольорові кола окреслюють вигини тіла, а на деяких деталях надруковано силует трикутного бікіні.

У той час як одні знаменитості, серед яких Карді Бі й Кім Кардашʼян, роздобули вінтажні вироби Jean Paul Gaultier, інші, як-от Дуа Ліпа, Доджа Кет, Глоя Бейлі та Кендалл Дженнер, звернулися до нових творінь Тетьє. Таке незвичне прочитання горошкового принту — ідеальне стилістичне полотно для нових звершень.

Текст: Alice Cary

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.