До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Керолін Бессетт-Кеннеді — улюблена ікона стилю сучасних жінок

Нещодавно Дуа Ліпа пішла на побачення з бойфрендом Роменом Гаврасом в простому й елегантному, проте нетиповому для себе образі. Він складався з білої сорочки та джинсів, які співачка доповнила культовими туфлями Maison Margiela Tabi та сумочкою Jackie від Gucci, названою на честь колишньої першої леді США Джекі Кеннеді Онассіс. Усім своїм виглядом артистка випромінювала невимушену спокійну вишуканість.

Дуа Ліпа
Дуа Ліпа

Реклама

В історії моди була жінка, яка встановила стандарт чіткого мінімалізму — Керолін Бессетт-Кеннеді, колишня співробітниця Calvin Klein, яка була заміжня за Джоном Кеннеді-молодшим. Саме її любов до монохромності та стриманості зробила її іконою стилю 1990-х. І хоч Керолін завжди вважалася взірцем у модному світі, експерименти Дуа Ліпи зі стилем спонукають замислитися: чи не вступаємо ми в нову епоху мінімалізму в стилі Бессетт-Кеннеді?

Керолін Бессетт-Кеннеді з Джоном Кеннеді-молодшим
Керолін Бессетт-Кеннеді з Джоном Кеннеді-молодшим

Інші It-girls теж надихаються формулами стилю Бессетт-Кеннеді, які охоплюють все: від легкого трикотажу до спідниць-олівців і білих суконь. Гейлі Бібер сфотографували на вулицях Нью-Йорка в асиметричній білій сукні-комбінації з простими босоніжками, як любила Керолін. Під час нещодавньої поїздки в Париж Кендалл Дженнер бачили в білій сукні Alaïa з двома улюбленими аксесуарами Бессетт-Кеннеді: чорною пов’язкою на голові та заокругленими окулярами.

Гейлі Бібер
Гейлі Бібер

На Вімблдоні 2023 Аріана Гранде з'явилася в сірому светрі та спідниці в поєднанні з чорними човниками від Loewe — усі ці речі були візитними картками Бессетт-Кеннеді. Можна було б пов'язати ці образи з тенденцією "тиха розкіш", але більш влучним буде назвати їх переоцінкою вишуканого стилю покійної світської левиці, який витримав випробування часом. Згадаймо хоча б білу сукню Narciso Rodriguez, яку Керолін вибрала для свого таємного весілля 1996 року, — ця річ досі майорить на дошках Pinterest незліченної кількості майбутніх наречених.

Аріана Гранде
Аріана Гранде

В багатьох колекціях прийдешнього сезону також вшановують Бессетт-Кеннеді. Показ Dior осінь-зима 2023/2024 відкрився ансамблем, який міг би вписатися в її гардероб у 1990-х: біла сорочка, спідниця довжиною до коліна та пов’язка на голову.

Dior осінь-зима 2023/2024
Dior осінь-зима 2023/2024

Bottega Veneta зробили акцент на однотонних обтислих сукнях. А на показі Valentino Couture Кая Гербер продемонструвала притаманні Керолін джинси з білою сорочкою, хіба що масивні сережки були не в її стилі.

Bottega Veneta осінь-зима 2023/2024
Bottega Veneta осінь-зима 2023/2024

Може, це випадковість, що так багато людей сповідують естетику 1990-х, — а може, речі, які любила Бессет-Кеннеді, просто стали всюдисущими. Так чи інак, Керолін вибирала одяг, який ніколи не вийде з моди. В цьому нам варто рівнятися на неї.

Valentino Haute Couture осінь-зима 2023/2024
Valentino Haute Couture осінь-зима 2023/2024

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.