КУПИТИ КВИТКИ

Вони повернулися: чим запам'яталося масштабне шоу Victoria's Secret – 2024

Минулої ночі у Нью-Йорку відбулося тріумфальне повернення шоу Victoria's Secret, яке востаннє проходило вже далекого 2018-го. За ці шість років їхньої відсутності світ кардинально змінився – став більш нестабільним і тривожним, а також ще більш чуйним до питань рівності, справедливості та різноманітності. Саме за відсутність останнього на подіумі свого часу американський білизняний гігант і отримав багато критики, розпочавши поступову трансформацію – бренд запрошував нових амбасадорів, розширював розмірну сітку, підтримував різноманітні благодійні ініціативи і знімав спеціальні проєкти з жінками про жінок, ставлячи їх у фокус своєї уваги. Повернення легендарного шоу у Victoria's Secret також пояснили запитом зі сторони шанувальників: "Частиною нашої трансформації є те, що клієнти стали центром усього, що ми робимо, і вони чітко й голосно сказали нам, що дуже скучили за показом VS. Це була наша відправна точка". А чим запам'яталося шоу Victoria's Secret 2024 – читайте далі.

Повернення легенд

Ностальгія – один із найсильніших трендів останніх років, який впливає на споживачів сьогодні. Всі ми колись були щасливішими, молодшими та безтурботними, тому побачити на подіумі "янголів", які ще в нульових брали участь у шоу, багатьом глядачам було особливо приємно. Кендіс Свейнпол, Жозефін Скрівер, Алесандра Амбросіо, Даутцен Крус, Тайра Бенкс та Адріана Ліма – ці всі моделі знову вдягнули крила в цей вечір.

Реклама.

Кожну з них публіка зустрічала надзвичайно тепло, але поява 42-річної Ліми викликала особливу реакцію. Справа у тому, що ще минулого року на топмодель обрушилася хвиля гейту в соціальних мережах через надмірне використання філерів, через що вона була змушена давати публічну відповідь з приводу своєї зовнішності. Напередодні показу VS опублікували рекламний ролік, де бразилійка сідає в таксі, а на питання водія "Куди їхати?" відповідає: додому.

Історичний дебют

У це важко повірити, але для Кейт Мосс, супермоделі 1990-х, шоу Victoria's Secret 2024 стало дебютним. В портфоліо 50-річної британки можна знайти співпрацю майже з усіма в модній індустрії, але з Victoria's Secret вона працювала вперше. На подіумі Мосс з'явилася в драматичному монокіні з мережива, а її образ нагадував про "чорну лебідку". Також в шоу взяла участь її 22-річна донька Ліла.

Її величність Шер

Хедлайнером показу цього року стала американська співачка та актриса Шер, а музичний лайн-ап вперше в історії бренду складався виключно з жінок. До легенди сцени доєдналися такі молоді зірки, як LISA та Тайла.

Нове покоління

Звісно, що шоу не могло обійтися і без головних зірок сьогоднішнього модельного бізнесу. Відкрила показ Victoria's Secret Джіджі Гадід у ніжно-рожевому шовковому ансамблі, в якому нагадувала античну богиню, а її молодша сестра Белла приміряла більш чуттєвий образ у насиченому червоному кольорі. Також на подіумі ми побачили Вікторію Черретті, Ріанну ван Ромпей та Палому Ельсессер.

Білизна для всіх?

Однією з головних претензій до шоу Victoria's Secret свого часу були об'єктивізація, надмірна сексуалізація жінок та відсутність різноманітності на подіумі. Зробивши висновки з минулих помилок цього разу бренд спробував забезпечити ширший кастинг моделей. Та сама Кейт Мосс зазначила, що їй було приємно бути на подіумі з дочкою і показати, що така білизна не лише для 22-річних дівчат. Також ми побачили на шоу 56-річну Карлу Бруні, для якої цей досвід також став дебютним на подіумі Victoria's Secret. Модель Ешлі Грехем, у свою чергу, розповіла, що у свої 36 після народження трьох дітей щаслива приміряти ті самі крила знову і показати іншим жінкам, що ніхто не має права обрізати їхні крила і почуватися впевнено.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.