До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Тиждень моди в Лондоні: 5 найцікавіших показів сезону весна-літо 2025

У Лондоні закінчується Тиждень моди, який знову довів, що ексцентрика і романтичність у цьому місті легко можуть йти рука об руку. Ми вибрали 5 головних показів сезону весна-літо 2025, які хочеться розглядати у найдрібніших деталях.

Реклама.

Simone Rocha

Дизайнерку Сімон Роша називають модною казкаркою, адже впродовж всієї своєї кар'єри вона створює фантазійні сукні та грайливі образи. В новій весняно-літній колекції вона продовжує кокетливо-романтичні експерименти, вивчаючи тематику Old Bailey. Роша вже не вперше звертається до теми балету, але на цей раз поєднує фірмові силуети з сяйливим камінням, з яким вона активно працювала під час роботи над колекцією для Jean Paul Gaultier, та більш дорослою чуттєвістю. Остання виражена у різноманітних розрізах та кількості напівпрозорих образів. Уважний глядач також помітив квітку гвоздики в колекції — це вже звернення до легендарного хореографічного шоу Nelken Піни Бауш, де гвоздики були важливим елементом постановки.

JW Anderson

Джонатан Андерсон — найзірковіший британський дизайнер сьогодні — показав колекцію, яку хочеться і треба роздивлятися в деталях. У її загальній стриманості та лаконічності він сховав немало відсилань до своїх старих робіт — від візуальних трюків trompe l’oeil до великої кількості ручної роботи, наприклад, в'язки. Сам дизайнер розповідає, що під час роботи над цією весняною колекцією дивився на молодшу сестру та її друзів, в образах яких зовнішня жорсткість поєднується з ще юнацькою емоційністю. Також Андерсон продовжує замислюватися над речами більш глобальними — зокрема, майбутнім моди, яка потребує оновлення і старту з чистого аркуша.

<b>JWA_S</b>
JW Anderson весна-літо 2025

Erdem

Ердем Мораліоглу показав нову колекцію у дворику Британського музею, на сходах якого розповів власну історію про вічну боротьбу та єднання фемінності та маскулінності. Головними героями його розповіді стали письменниця Редкліфф Голл — авторка роману "Криниця самотности", новаторського у лесбійській літературі в свій час, — а також її партнерка Уна Трабрідж. "Редкліфф народилася Маргаритою і називалася Джоном, — розповідав Мораліоглу після показу. — Найбільше мене цікавило те, наскільки сильно вона була мужньою, а Уна — жіночною". На подіумі це кохання було показано мовою контрастів — ідеально скроєні брючні костюми сусідили з ніжними сукнями із заниженою талією, у найкращих традиціях моди початку ХХ століття.

CHOPOVA LOWENA

Chopova Lowena повернулися до Лондону з колекцією, натхненою жінками Дикого Заходу, але часів Вікторіанства. Таке "незвичне" поєднання досить звичне для дизайнерок марки Емми Чопової та Лаури Ловена, які побудували бренд на діалозі традицій рідної Болгарії з гранжем та спортом. У новій колекції зв'язок спорту та балканської спадщини — це форма олімпійської збірної Болгарії по спортивній гімнастиці, зразка 1980-х та 1990-х років. Саме звідси на блузах з вікторіанськими рукавами розсип блискіток, ніби зі спортивних купальників. Не обійшлося і без фірмових спідниць, але цього разу вони були лише маленькою частиною складних подіумних образів. Їх хочеться розбирати і розбирати, адже талант Емми та Лаури якраз і криється в роботі з деталями — декоровані шкарпетки, взуття з шипами чи "аксесуари", які вони знайшли у садовому центрі.

Richard Quinn

34-річний дизайнер Річард Квінн гучно на лондонській модній сцені заявив про себе у 2018-му, коли на його показ прийшла сама королева Єлизавета II. За цей час армія його шанувальниць стала набагато більше, адже Квінн продовжує створювати не просто ефектні вечірні сукні, а вбрання, які асоціюються з важливими та пам'ятними моментами в житті. Сам цьому відчуттю дизайнер і присвятив нову колекцію. "Це історія про створення одягу, який люди будуть любити з часом. Люди приходять до нас за особливими сукнями, наприклад, весільними — і це дуже трепетний момент", — розповідає Квінн і пропонує наступного літа клієнткам особливі сукні з різноманітними флористичними принтами, складними вишивками бісером чи декорованими бантами.

Фото: Launchmerics

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.