До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пітер До — новий креативний директор Helmut Lang

Пітер До призначений креативним директором Helmut Lang. Дизайнер відповідатиме за створення жіночих та чоловічих колекцій та дебютує зі своєю роботою вже у вересні під час Тижня моди в Нью-Йорку. Також він продовжить керувати власним однойменним брендом.

Пітер До. Фото: MARIO SORRENTI
Пітер До. Фото: MARIO SORRENTI

Реклама

"Ніхто не втілював радикальне мислення більш чітко, ніж Гельмут Ланг, — сказав До у своїй заяві, — для мене велика честь розпочати наступний розділ в історії його бренду".

Пітер До народився та виріс у в’єтнамському місті Б’єн Хоа. Пізніше він переїхав до США, навчався в Технологічному інституті моди в Нью-Йорку та став лауреатом премії LVMH Graduate Prize 2014 року. Він відточував майстерність в ательє Céline під керівництвом Фібі Файло, перш ніж повернутися до Нью-Йорка, щоб працювати з Дереком Лемом. У 2018 році він запустив свій однойменний лейбл у Нью-Йорку та швидко завоював безліч прихильників завдяки своєму суворому та гострому крою. Він номінований на три нагороди CFDA та був фіналістом премії LVMH 2020.

Гельмут Ланг створив дуже впливовий культовий лейбл. Одним із його ключових успіхів стали джинси Helmut Lang Jeans, які відродили ринок дизайнерського деніму. На поточній модній сцені бренд дещо втратив свій вплив, але через всеосяжний інтерес до архівної моди та дизайнерів 1990-х років він починає знову привертати увагу не лише модних ентузіастів, а й зірок. Скажімо, Тімоті Шаламе одягнув архівний шкіряний жилет Helmut Lang весна-літо 1998 на CinemaCon у Лас-Вегасі минулого місяця.

Як і Ланг, Пітер До має хист до деконструкції та віддає перевагу андрогінному дизайну. До назвав Ланга тим дизайнером, хто мав на нього найбільший вплив поряд з Мартіном Маржелою. Тенденція До зосереджувати увагу на тілі, часто граючи з вирізами та прозорістю його фірмової сітчастої тканини, робить виразну чуттєвість дизайнера природною для Helmut Lang. Перша колекція Пітера До для Helmut Lang сезону весна-літо 2024 року буде представлена під час Тижня моди в Нью-Йорку у вересні. Тепер нам залишається лише чекати, щоб побачити, що він продемонструє.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.