До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Панк житиме вічно: Марк Джейкобс присвятив нову колекцію Вів’єн Вествуд

Вплив Вів’єн Вествуд на моду неможливо переоцінити. Несподівано, що під час січневих показів чоловічого одягу, доволі мало дизайнерів віддали легендарній дизайнерці належну шану після її смерті. Виправити ситуацію вирішив Марк Джейкобс, який усіяв свою нову колекцію згадками про Велику Даму панку.

Згадаймо, з чого почалася кар'єра Джейкобса. Він став знаменитим завдяки своїй колекції Grunge у 1992 році для Perry Ellis. Власне, через неї його звільнили з американського лейбла. Кортні Лав і Курт Кобейн підпалили речі, які вони отримали від дизайнера. Тож не дивно, що Джейкобс відчуває спорідненість із Вествуд, яка започаткувала естетику панк-руху 1970-х.

Реклама

Marc Jacobs осінь-зима 2023/2024
Marc Jacobs осінь-зима 2023/2024

У новій колекції Marc Jacobs "вествудизм" відчувався в сукнях без бретельок з відкритими плечима, які м’ялися і складалися навколо тіла. Почавши із серії приглушених образів, колекція пізніше вибухнула сміливим кольором фуксії, майже неоново-жовтим і насиченим червоним, з прикрасами з перлин, які стали ще одним доказом того, що Джейкобс думав про Вествуд. Про дизайнерку нагадували й строкаті зачіски моделей, майже такі, які сама Вів'єн носила в молодості.

Marc Jacobs осінь-зима 2023/2024
Marc Jacobs осінь-зима 2023/2024

Вествуд пішла з життя у грудні 2022 року, і коли її не стало, Джейкобс опублікував чорно-білу фотографію легендарної дизайнерки в молодості. На фото вона з освітленим волоссям і в топі з написом: "Будь розумним, вимагай неможливого". Тоді Джейкобс написав: "Я продовжую вчитися з ваших слів і всіх ваших надзвичайних творінь".

Marc Jacobs осінь-зима 2023/2024
Marc Jacobs осінь-зима 2023/2024

У Джейкобса багато героїв: Ів Сен-Лоран, Рей Кавакубо, Міучча Прада. Однак його нова колекція була даниною "хрещеній матері панку" від пергідрольних перук моделей до взуття на платформі. Врешті, всі пам'ятають, як Наомі Кемпбелл знаменито впала у своїх платформах на осінньому показі Вествуд 1993 року. Однак, попри очевидні посилання, які знайшли місце в новій колекції дизайнера, зрозуміло, що Джейкобс "навчився" набагато більшого від легенди. Урешті, панк — це насамперед про відчуття та ставлення до світу. І в обох дизайнерів погляди на ті чи інші речі точно збігалися.

Marc Jacobs осінь-зима 2023/2024
Marc Jacobs осінь-зима 2023/2024

Дивіться всю колекцію Marc Jacobs осінь-зима 2023/2024 за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.