До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дракон, зірки та вершниці: GUNIA Project представили нову зимову колекцію кераміки

Естетика нової зимової колекції від GUNIA Project розгортається у площині сучасного свята, підживленого давніми звичаями. Центральним елементом став символ 2024 року — дракон. Його фігура натхнена Галицею — крилатим змієм, який зображений на кам’яній стіні Успенської церкви 17 століття у селі Крилос, Івано-Франківської області. Зображенням дракона оформлені знакові свічки у керамічних формах та художні композиції на кераміці.

Реклама

В сюжетах розписів відображені також й традиції святкування Різдва. Персонажі створені за мотивом мальованих кахлів косівських майстрів Олекси Бахматюка та Івана Баранюка. Наприклад, керамічний глек оповідає про водіння кози — це театралізований обряд з використанням масок, костюмів, спеціальних пісень та драматичного сюжету. Невіддільним атрибутом колядування також була зірка, оздоблена стрічками й китицями. Референсом для її дизайну на тарілці "Коляда" є архівне фото колядників з Донеччини 1905 року.

Бренд продовжує розширювати лінію кераміки з зображеннями святих. Фрагменти мініатюри з "Лавришевського Євангелія", скляної гуцульської ікони "Богородиця Одигітрія Лежайська" та дерев’яного хреста 19 ст. з Буковини втілюються у тарілці з янголами, Марією та сценою народження Ісуса Христа, відповідно. Дизайни виконані в характерному наївному стилі, доповнені геометричними орнаментами та зірками, що символізують Вифлеємську зорю.

Незмінно, кераміка GUNIA Project виготовляється вручну, розписується кольоровою глазур’ю та позолотою. Вироби з колекції "Дракон" будуть чудовим подарунком, приємним доповненням до щоденної домашньої рутини чи створять ваші власні різдвяні традиції нашого часу.

Колекція також може стати повноцінним комплектом для сервірування урочистого столу, за яким зберуться найближчі, щоб разом зустріти свято.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.