КУПИТИ КВИТКИ

Атлетизм і сучасність: нова колекція Dior весна-літо 2025

Італійська стрільчиня з лука SAGG Napoli цілила в мішень, коли скляні перегородки відокремлювали її від глядачів для безпеки, а моделі дефілювали на подіумі Christian Dior. Ніколи раніше на паризьких показах не було нічого подібного. Колекція сезону весна-літо 2025 стала продовженням представленої влітку кутюрної лінійки бренду, натхненої спортом та Олімпійськими іграми зокрема.

Реклама.

Марія Грація Кʼюрі виступає за розширення прав і можливостей жінок, тому для неї відкритий одяг — це не провокація, а надання жінкам свободи рухів. Вироби, що облягають силует, демонструють її настрій для цієї колекції. У нотатках до показу зазначено, що креативна директорка "прагне повернути моду до її витоків і підкреслити зв’язок між тілом і тим, що його облягає".

У певному сенсі нова колекція стала поверненням до дебюту К’юрі навесні 2017 року, яка використовувала мову спорту, щоб передати відчуття свободи та закласти основу для її феміністичного проєкту. Тоді стрільба з лука замінила фехтування, але на атлетизм одягу здебільшого вплинуло те, як сучасні жінки носять своє спорядження поза спортзалом. Боді поєднувалися з напівпрозорими сукнями, а блейзери — зі спортивними штанами в сіточку. Щодо взуття, багато моделей дефілювали в чоботах-гладіаторах до коліна.

Колірна палітра колекції весна-літо 2025 була переважно монохромною, з графічним логотипом Miss Dior, витягнутим до крайності, щоб створити спортивні смуги, які "танцювали" на вкорочених мотоциклетних і спортивних куртках. Завдяки своїм перебільшеним вертикальним лініям, що чимось нагадують послідовність назв фільму, принт передавав аеродинамічність і швидкість. Навіть класичний костюм Dior набув спортивного характеру в поєднанні з повітряними баскетбольними штанами. Виготовлені в асиметричному стилі з вирізами на стегнах, купальні костюми чорного і металізованого відтінку слугували базовими елементами, які моделі носили з прозорими сукнями, спідницями та максісукнями з сітчастого трикотажу.

Окрім цього, колекція була наповнена жакетами та сорочками, які спадають з одного плеча, що додало сексуальної привабливості. Деякі з цих позицій були доповнені рукавичками, які сягали майже плечей, — непряме посилання на показ Dior у 1949 році.

"Міфи говорять нам, що ви повинні відмовитися від своєї жіночності, щоб бути сильним і мати рацію, — прокоментувала К'юрі під час попереднього перегляду, — проте SAGG Napoli стверджує, що це не так". Нова колекція Dior вдало перевернула цю ідею: вам не потрібно відмовлятися від своєї сили, щоб бути жіночною.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.