До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Замість "Лускунчика": 6 особливих вистав і концертів грудня

Цього року ми не святкуємо Різдва та Нового року гучно, але й не відмовляємося від свята загалом. У нашій добірці — п’ ять вистав, які допоможуть зануритись в особливу атмосферу напередодні святкових днів, надихнутись та усміхнутися. У ній немає "Лускунчика" — проте є прекрасна йому альтернатива.

Концерт до дня Святого Миколая

У Національній опері 18 грудня

Реклама

До дня Святого Миколая в Національній опері дадуть святковий концерт, у програмі якого — взірці української та європейської симфонічної музики. Відкриє програму увертюра до опери "Запорожець за Дунаєм" Гулака-Артемовського, також цього вечора прозвучить музика Мирослава Скорика та Миколи Лисенка — "Молитва за Україну", яка в дні повномасштабної війни сприймається особливо символічно. Таокж у програмі — застольна пісня з опери "Травіата" Верді, вальс Маргарити з опери "Фауст" тощо.

"Снігова королева"

У Національній опері 23 грудня

Цього року в репертуарі Національної опери ви вже не знайдете "Лускунчика". Проте Національна опера підготувала для глядача нову постанову "Снігової королеви" на музику європейських композиторів — серед них Едвард Гріг та Жюль Массне. Тендітну, гарну виставу за мотивами однойменної казки Ганса-Крістіана Андерсена поставив 2016 року балетмейстер Аніко Рехвіашвілі, а 2022-го її відновив хореограф театру Віктор Іщук. У головній партій — неймовірна прима-балерина театру Анастасія Шевченко, від виступів якої захоплює подих.

"Вертеп. Казки тихої ночі"

У Національному театрі оперети 24 грудня

Яке Різдво без вертепу? Познайомити глядача з традиціями українських вертепів вирішили в Національній опереті. В театрі кажуть, що музична лялькова фантазія призначена для всієї родини "Вертеп. Казки тихої ночі" — це захоплива подорож у казковий і таємничий світ давніх обрядів та звичаїв наших предків, пов’язаних з Різдвяними святами. В програмі — автентичні різдвяні колядки й щедрівки у виконанні солістів хору Національної оперети України, витончене та віртуозне звучання української бандури в поєднанні з традиціями найдавнішого українського вертепного театру ляльок.

"Сімейний альбом"

У Театрі на Лівому березі Дніпра 30 грудня

"Сімейний альбом"
"Сімейний альбом"

"Що таке сім’я? Щоб знайти відповідь на це запитання, запрошуємо зазирнути в шпарини старого будинку. Ми підглядатимемо за життям сім’ї, що проживає в Україні в 90-х роках. Сім’ї, в якій поєднують своє буття три покоління". Ця вистава італійського режисера вирішена дуже незвично — всі актори грають у масках, як це було заведено у виставах комедії дель арте. "Сімейний альбом / Album di Famiglia" — переможець фестивалю "GRA" 2019-го як "Найкраща пошуково-експериментальна вистава".

"Наталка-Полтавка"

У Театрі ім. І. Франка 1 січня

"Наталка Полтавка"
"Наталка Полтавка"

Подивитися на класичну національну спадщину під новим кутом — така мета вистави "Наталка Полтавка" у версії театру Франка. Виставу створено в колаборації з лідером гурту ВВ Олегом Скрипкою: він як композитор адаптував відомі мелодії Миколи Лисенка й у такий спосіб наблизив образну мову постанови до сучасного глядача. Але тема вистави, що створена на основі повісті Нечуя-Левицького, залишається актуальною й через понад 200 років: сила української жінки, боротьба за кохання й духовні цінності.

НАОНІ. За п’ять годин до Нового року

У Жовтневому палаці 31 грудня

НАОНІ (Національний академічний оркестр народних інструментів) — один з найсамобутніших і водночас найсучасніших оркестрів України, відомий своїми колабораціями з популярними музикантами — наприклад, ONUKA. До свят оркестр підготував особливу програму "За п’ять годин до Нового року", в якій прозвучать найгарніші композиції Штрауса, Леонтовича, світові й українські новорічні та різдвяні гіти, улюблені мелодії з кінофільмів. Концерт розпочнеться о 17.00 і закінчиться за п’ять годин до Нового року, а оркестр тим часом нагадує: це стало можливим завдяки Збройним силам України.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.