До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Більше ніж подарунок: герої Vogue UA про те, що насправді має значення

Істинно цінні речі не завжди матеріальні. Упродовж останніх місяців для багатьох із нас найдорожчими стали моменти разом із рідними та близькими, можливість побачити й обійняти їх чи, принаймні, написати їм та отримати відповідь. Ми стали цінувати теперішнє, насолоджуватися маленькими радощами життя. Ми переконалися, що реальне значення має те найпростіше, на що здатен кожен із нас, — увага, чуйність і людяність. Напередодні свят Vogue UA представляє проєкт, створений за підтримки бренду Pandora. У ньому наші герої розповідають про те, що для них сьогодні є справжнім подарунком та що вони цінують найбільше.

ROXOLANA

Співачка

До 24 лютого я постійно за чимось бігла. Щойно досягла однієї мети, відразу бралася до наступної. Через такий ритм життя втрачалися цінні моменти, зокрема, час із рідними та близькими. Для мене більше, ніж подарунок, — почути "алло" від рідних і друзів. Знати, що з ними все гаразд. Вислів "жити в моменті" заграв новими барвами. Тепер я чітко відстежую все, що відбувається зі мною і навколо мене.

Реклама
Срібні сережки та намисто "Асиметричні зорі", Pandora; сорочка, Olēnich; брюки, Anna October; кросівки, Comme des Garcons x Nike (theicon.ua)

Сили мені додає складання пісень і музики — це своєрідна психотерапія, яка дає змогу "виписати" тривоги та біль. Згодом я зрозуміла, що моя музика допомагає й іншим людям. Ми даємо багато концертів для ЗСУ. Перщопочатковою нашою метою було підтримати моральний дух військовиків. Проте я зрозуміла, що все відбувається навпаки: коли ми їздимо до них, ми отримуємо неймовірний заряд віри й сили.

Срібні сережки та намисто "Асиметричні зорі", Pandora; сорочка, Olēnich; брюки, Anna October; кросівки, Comme des Garcons x Nike (theicon.ua)

За ці місяці ми зустріли чимало різних людей. У кожного своя історія, і кожен карбував і зміцнював у нас базові загальнолюдські цінності. Я вкотре переконалася, що в нас унікальний народ — ми готові допомогти одне одному і підтримати в будь-якій ситуації. У цьому сила українців.

Аліна Френдій і Петро Заставний

Модна інфлюенсерка та продюсерка гурту TVORCHI

Аліна: Після 24 лютого я зрозуміла, що завжди знаходила час для кар’єри та роботи, а побутові моменти постійно відкладала на потім. Останні 9 місяців ми почали приділяти більше часу сім’ї й самим собі.
Петро: Сім’я — це найцінніше, що в нас є. Окрім того, для мене важливий саморозвиток. Я зрозумів, що необхідно рости та рухатися далі навіть зараз, у такий важкий час.

На Аліні: прикраси з нової колекції Pandora; футболка, жакет, брюки, все — Bevza. На Петру: ланковий браслет Pandora ME; светр, American Vintage (spazio.ua); футболка, джинси, все — JW Anderson (tsum.ua)

Аліна: Більше. ніж подарунок, для мене — це усмішка сина. Однозначно.
Петро: Для мене це час із сім’єю та з малюком.

На Аліні: прикраси з нової колекції Pandora; футболка, жакет, брюки, все — Bevza. На Петру: ланковий браслетPandora ME; светр, American Vintage (spazio.ua); футболка, джинси, все — JW Anderson (tsum.ua)

Аліна: Моя чашка, з якої я п’ю ранкову каву, — це моя річ сили. Це мій ранковий важливий ритуал. Попри повітряні тривоги чи погані новини, коли я заварюю каву і п’ю її зі свого горнятка, я проводжу час наодинці з собою і наповнююся енергією.
Петро: Моя річ сили — це телефон. Але не як предмет, а як джерело можливостей в будь-який момент зв’язатися зі своїми близькими й дізнатися, чи все з ними гаразд.

Анастасія Замула

Співзасновниця волонтерської організації "ЦВІТ"

Мені здається, що за останні місяці ми всі почали набагато більше цінувати життя та ті миттєвості, з яких воно складається. Ранок з коханими, вечеря з сім’єю — якщо до війни це все було цінним, то зараз стало безцінним. Більше. ніж подарунок, для мене — це життя. Моє, моїх коханих, близьких, рідних. І їхня безпека. І все те, що робить нас живими і щасливими.

Прикраси з покриттям 14k рожевим золотом, Pandora; сукня, Bibliotheque Nationale; жакет, A.M.G.; сумка, Lanvin (theicon.ua); туфлі, MM6 Maison Margiela (spazio.ua)

У мене є три речі, які наповнюють мене у будь-який необхідний момент: кулон у формі серця, дідова саморобна молитва — це молитва на папірці, який він оформив у рамку, і яку він завжди підкладав у сумку мені й мамі, і невеликий флакон татового парфуму — з ним я ніколи не розлучаюся. Всі ці речі нагадують мені: де б я не була і що б зі мною не відбувалося, у мене завжди буде зв’язок із цими людьми. А татів парфум пахне впевненістю, якої мені часом бракує. І я завжди наношу собі його на зап’ясток, щоб нагадати собі, що він був сильним, і я буду.

Прикраси з покриттям 14k рожевим золотом, Pandora; сукня, Bibliotheque Nationale; жакет, A.M.G.; сумка, Lanvin (theicon.ua); туфлі, MM6 Maison Margiela (spazio.ua)

За весь час існування нашої волонтерської організації ми спілкувалися з багатьма військовиками. Вони навчили нас розуміти цінність життя і цінність поточного моменту. Вони завжди кажуть, що минулого вже не існує, а майбутнього ще немає. Завдяки спілкуванню з цими людьми я зрозуміла, що важливий момент — той, у якому ми зараз. Ми маємо завжди бути вдячні людям, які дарують нам такі моменти.

Анастасія Тиха

Власниця притулку для тварин з інвалідністю

У нас із чоловіком є власний притулок для собак і котів — інвалідів і всіх, хто постраждав від рук людини. Ми завжди мали чітку позицію щодо ставлення людей до тварин і дотримувалися власних цінностей. Нічого особливо не змінилося з початком повномасштабної війни. Хіба ми стали більше цінувати час.

Браслет з намистиною-лапкою та намисто, Pandora; жакет, джинси, все — Gudu; чоботи, Bevza

Більше. ніж подарунок, для мене — це коли телефонує лікар і говорить, що наша тварина жива, коли каже, що сталося диво. Коли телефонує водій, який евакуює тварин з фронту, і повідомляє, що машину обстріляли, але всі залишилися живими. Коли тварина, яка боїться людей і не довіряє їм, тому що одного разу їй нашкодили, починає до тебе горнутися.

Браслет з намистиною-лапкою, Pandora

Найцінніше, що є в тваринах, — їхня вірність. Вони ніколи не зраджують ні людей, ні одне одного. Видно, що коли якомусь собаці зле, зграя підтримує його. Коли лежить старенький, мерзне, тварини лягають поруч, щоб його зігріти. Нам варто навчитися у тварин так допомагати іншим.

Костянтин і Влада Ліберови

Фотографи

Костянтин: Від 24 лютого ми займаємося документальною фотографією, а до війни знімали love story і весілля. Попри зміну вектора роботи, наші цінності та переконання залишилися незмінними. Ми завжди любили працювати з людьми і знімкувати їхні емоції. Звісно, зараз емоції на наших кадрах дещо інші.
Влада: З початком війни з’явилося розуміння, що життя може закінчитися. Тому я почала жити сьогоднішнім днем, і мені стало легше.

На Владі: комплект прикрас з намистиною-підвіскою "Одна на мільйон", Pandora; сорочка, Ksenia Schnaider; кардиган, Maison Margiela (theicon.ua); брюки, Joseph (theicon.ua); кеди, Rick Owens (theicon.ua). На Костянтині: ланковий браслет Pandora ME; реглан, кеди, все — Acne Studios (theicon.ua); светр, Represent (spazio.ua); джинси власність героя

Костянтин: Більше. ніж подарунок, для мене — це моя дружина і те, що вона завжди може бути поруч. Попри те, що ми зараз знімаємо війну, нас це не розділило.
Влада: Для нас більше. ніж подарунок. — це можливість бути разом. А ще можливість проводити час із сім’єю, можливість простого домашнього відпочинку.

На Владі: комплект прикрас з намистиною-підвіскою "Одна на мільйон", Pandora; сорочка, Ksenia Schnaider; кардиган, Maison Margiela (theicon.ua); брюки, Joseph (theicon.ua); кеди, Rick Owens (theicon.ua). На Костянтині: ланковий браслет Pandora ME; реглан, кеди, все — Acne Studios (theicon.ua); светр, Represent (spazio.ua); джинси власність героя

Влада: Людяність і прості побутові речі стали важити значно більше для кожного з нас. У прифронтових зонах та гарячих точках, скажімо, в Соледарі чи Бахмуті, дуже багато місцевих часто запитують нас: "Як там?". Тобто в тій частині країни, де майже нічого не відбувається. Вони слухають історії про Київ чи Львів не зі злістю, а з щирою цікавістю, як про життя, яке в них забрали. І радіють, що інші люди мають змогу повернутися додому.

Довідка Vogue:

PANDORA – один із найулюбленіших ювелірних брендів українок, який уже багато років допомагає нам створювати стильні образи на щодень, експериментувати під час вибору прикрас і в такий спосіб проявляти власну індивідуальність. Крім знаменитих браслетів з намистинами, у колекції цього данського бренду є безліч тематичних прикрас, мінімалістичних виробів та аксесуарів на всі випадки життя. Більше прикрас – за посиланням.

Відео: Slava Davydov
Фотографи: Polina Grebenik, Anya Dvorianets
Стиль: Anastasiia Yatsenko
Макіяж і волосся: Sasha Vetrova
Сет-дизайн: Oleksandra Arsalani @mutabor_mutabor
Помічниця стиліста: Olena Voinalovych
Помічники з макіяжу та волосся: Evhen Varvanskiy, Anna Zhadko
Звукорежисерка: Xenia Vinogradova
Освітлювач: Oleksandr Mischenko
Продюсерка: Marina Sandugey-Shyshkina
Лінійний продюсер: Sasha Dudchenko

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.