До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Страва дня: баклажани з маслинами та фетою

Сезон баклажанів — нагода додати їх у меню. Food-колумністка, журналістка Олена Сагун ділиться простим, перевіреним та певною мірою вишуканим рецептом баклажанів

Інгредієнти на 2-3 порції

– 2 середні баклажани;
– 2 середні помідори;
– приблизно 100 г фети;
– 10-12 маслин без кісточок;
– ½ ч. л. сухого орегано;
– сіль та перець до смаку;
– рафінована олія для смаження + трохи нерафінованої оливкової олії для того, щоб полити страву перед запіканням.

Реклама

ПРИГОТУВАННЯ


Баклажани розрізати вздовж на 2 половини. Розігріти пательню з олією для смаження, покласти баклажани зрізами донизу. Трохи підсмажити на середньому вогні, щоб утворилась золотава скоринка на зрізах.

Поки смажаться баклажани, є час розігріти духовку до 180 градусів, а також підготувати інші інгредієнти страви. Помідори нарізати кубиками, посолити, присипати перцем; фету накришити або поламати. Маслини можна розрізати навпіл, а можна й лишити цілими.

Підсмажені половинки баклажанів викласти у форму для запікання зрізами догори. На них накласти помідори, потім фету, потім маслини. Присипати орегано, полити оливковою олією, накрити форму фольгою, поставити в духовку.

Я запікаю десь годину (але ви дивіться по своїй духовці) поки баклажани стануть м’якими. Це можна перевірити, піднявши фольгу і проколовши баклажани виделкою. Наприкінці можна зняти фольгу і на кілька хвилин увімкнути режим гриля, щоб фета трошки підрум’янилася (це за бажанням).

Їсти страву теплою. Смачного!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.