Повернення легенди: гімлет — коктейль, який треба спробувати цієї весни

Усе нове — це добре забуте класичне. Гімлет — коктейль, що доводить цю істину вже понад століття. Цієї весни він повертається у меню найкращих барів світу, а більше про цю коктейльну легенду розповідає Дмитро Коломієць — шеф-бармен закладу SAINT BAR та бренд-амбасадор luxury-брендів компанії DIAGEO в Україні.

Реклама.

Простий і вишуканий, гімлет народився як функціональний напій британських моряків у XIX столітті, які змішували джин із лаймовим соком для профілактики цинги. Та справжню славу гімлету приніс не флот, а культура. Уперше популярність прийшла до нього завдяки письменникові Реймонду Чандлеру: у романі "Довге прощання" герой говорить, що "A real gimlet is half gin and half Rose’s lime juice and nothing else". Згодом коктейль з’являвся у численних фільмах, серіалах, барних книгах — як символ лаконічної елегантності.

Гімлет — це всього два інгредієнти: джин і кордіал. У класичному рецепті — лаймовий, але зараз на ринку з’явилась величезна кількість готових кордіалів: від цитрусових до ягідних та трав’яних. Це відкриває нові горизонти для гостей, які хочуть приготувати коктейль вдома. Усе змішується просто, смак — виразний. Гімлет — це мінімалістично, вишукано, елегантно. А саме така естетика сьогодні є одним із ключових світових трендів. Тому ми у Saint Bar створили авторську весняну колекцію гімлетів, натхнену ароматами й настроями сезону. Завдяки різноманіттю в лінійці джинів Tanqueray — від класичного до смакових варіантів і безалкогольного — ми змогли перетворити класичний гімлет на справжню квінтесенцію весни.

Класичний рецепт гімлета (для приготування вдома):


• 60 мл джину Tanqueray NoTen

• 30 мл свіжого соку лайма

• 20 мл цукрового сиропу

Змішайте всі інгредієнти в шейкері з льодом, добре струсіть і процідіть у охолоджений коктейльний келих. За бажанням — прикрасьте скибочкою лайма.
Якщо ви хочете поекспериментувати зі смаком, просто замініть джин на один із флейворів Tanqueray:
• Tanqueray Royale — з нотами чорної смородини та ванілі
• Tanqueray Rangpur — з лаймом ранґпур і імбиром
• Tanqueray Flor de Sevilla — зі смаком апельсинів Севільї
• Tanqueray 0.0% — безалкогольна версія з класичним профілем
Це дозволяє створити кілька абсолютно різних за настроєм коктейлів.

Весняне меню Gimlet-інтерпретацій у Saint Bar

Ця колекція — це ольфакторна подорож крізь весну. У кожному келиху — спогад, аромат, мить.

  • Ранок (Morning Glow) — персик, м’ята, апельсин
  • Цвітіння (Violet Bloom) — лісові ягоди, ваніль, грейпфрут
  • Сонце (Golden Hour) — манго, маракуя, апельсин
  • Свіжість (Spring Green) — яблуко, естрагон, груша
  • Легкість (Breeze) — бузина, шисо, базилік (безалкогольний)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.