Літні лимонади: три освіжних і смачних рецепти
Середина літа просто створена для експериментів з напоями, що охолоджують. Одні з найулюбленіших — лимонади. Своїми фірмовими рецептами та обов'язковими лайфгаками у приготуванні цього корисного та улюбленого багатьма напою з нами поділився Георгій Бивалін, шеф-бармен ресторану Beef.
Щоб зробити лимонад вдома, знадобляться блендер, сильногазована вода чи тонік, сезонні фрукти та овочі. Перше, що потрібно запам'ятати — баланс смаку. Щоб напій вдався, важливо дотримуватися балансу кислого та солодкого. Друге — запам'ятати формулу: на 100 мл фруктового або овочевого пюре додавайте 150 мл газованої води. Якщо ви не вживаєте цукор, його можна замінити на квітковий мед (100 г на 1 літр лимонаду).
Лимонад з огірка та матчі
Інгредієнти на 1 літр лимонаду:
150 г очищеного від шкірки огірка
3 г матчі
сік 2 свіжовичавлених лимонів
600 мл газованої води
лід до смаку
Приготування:
Овочі збийте в блендері до консистенції пюре, додайте матча та сік лимону, влийте воду та все змішайте.
Лимонад з полуницею та червоним болгарським перцем
Інгредієнти на 1 літр лимонаду:
250 г полуниці
3 ст. ложки цукру
500 г червоного болгарського перцю
600 мл газованої води,
лід до свого смаку.
Приготування:
Збийте в блендері перець, додайте полуницю та цукор і знову збийте, влийте воду та все змішайте.
Лимонад з яблук та руколи
Інгредієнти на 1 літр лимонаду:
одне зелене кисле яблуко
250 г руколи
3 ст. ложки цукру
600 мл газованої води
лід до смаку
Таким чином можна створювати безліч комбінацій з сезонних фруктів та овочів. Спробуйте, і ви вже не зможете зупинитись.
Читайте також