До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ідеальний рецепт для недільного обіду: холодний суп з зеленого горошку та м’яти

"Цей холодний суп-пюре саме те, що потрібно під час спекотних днів, коли хочеться чогось свіжого, легкого та низькокалорійного" – пише Анастасія Ворже, авторка кулінарного блогу @madamevorger та сайту madamevorger.com. – Мені іноді здається, що зелений горошок та м’ята були створені один для одного".

Звичайно, суп-пюре із зеленого горошку можна їсти і теплим, але, охолоджуючись, його аромат стає яскравішим і починає грати новими фарбами. А чому б не налити суп у келих і не подати як холодну освіжаючу літню закуску? Цим прийомом часто користуються в ресторанах, оскільки такий свіжий суп чудово пробуджує смакові рецептори. Англійською це називають "palette cleanser" і подають на самому початку трапези. Вашим гостям теж дуже сподобається таке незвичайне частування.

Реклама

Суп вариться лише 15 хвилин і в ньому практично немає калорій. Саме те, що потрібно влітку! Якщо у вас є домашній бульйон – добре, якщо немає – розчиніть кубик. Тільки в цьому випадку перевірте, щоб бульйон не був надто солоним. Про поєднання зеленого гороху та м’яти я вже колись писала.

Інгредієнти:

  • 250 г очищеного зеленого горошку
  • 500 мл курячого бульйону
  • 1 цибулина шалот або 1 маленька цибулина
  • шматочок вершкового масла
  • 10 листків м’яти

Приготування:

  1. Цибулю шаткуємо. У невеликій каструлі розігріваємо вершкове масло та обсмажуємо цибулю до м’якості.
  2. Заливаємо бульйоном і доводимо до кипіння. Коли закипить, висипаємо горошок і зменшуємо вогонь до середнього. Варимо 15 хвилин.
  3. Вимикаємо вогонь, додаємо м’яту і збиваємо суп блендером або прямо в каструлі використовуємо занурювальний блендер. Куштуємо на сіль.
  4. Якщо є час – ставимо в холодильник на дві години. Якщо часу обмаль – беремо велику миску і насипаємо багато льоду. Суп переливаємо в миску меншого розміру і ставимо на лід. Маса повинна охолодитись хвилин за 20.
  5. Наливаємо в келихи або стаканчики та прикрашаємо декількома свіжими горошинами та листками м’яти.

Щоб зробити закуску більш поживною, ви можете прикрасити суп вареними і очищеними креветками. Нехай ваше літо буде легким!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.