До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#CookForUkraine: шеф-кухарі Джеймі Олівер та Юрій Ковриженко провели благодійну вечерю

14 квітня шеф та гастродипломат Юрій Ковриженко провів у Лондоні благодійну вечерю #CookForUkraine з зірковим британським шефом Джеймі Олівером на підтримку України. Юрій готував меню, розроблене разом з Олівером, а також шефом та письменницею Олею Геркулес, фуд-блогеркою Алісою Тімошкіною і фуд-фотографом Джо Вудхауз. Усі кошти перераховані до UNICEF.

Вечеря #CookForUkraine пройшла у кулінарній студії Джеймі Олівера Jamie Oliver HQ. Готувалися до неї у три етапи: планування меню, приготування борщу та заготовок за день до заходу, й, власне, сам захід. У меню були бессарабська закуска з баклажанів, голубці у листках буряка, тушкована свинина з чорносливом, вареники з сиром та чорною смородиною і, звісно, борщ.

Реклама

До слова, борщ придумали подавати так, щоб його куштували й м’ясоїди, й вегетаріанці. Основа – на міцному грибному бульйоні та з копченою грушею. Окремо запекли качку та протушкували її з димним чорносливом. Вона чудово пасує до борщу, тому її пропонували як додаток.

"Найперше, що сказав Джеймі, коли ми зустрілися у нього в студії: "Почувайтеся як удома. Пам’ятайте, ви зараз у себе вдома". Це було дуже зворушливо, адже отак двома реченнями, без зайвих слів, він підкреслив, що розуміє та співчуває кожному українцю, хто далеко від дому через війну", – поділився Юрій. З його слів, Джеймі дуже переживає за Україну та підтримує її у прагненні до свободи й перемоги.

"Зараз у нас є особлива можливість влучити у дві цілі одразу – допомогти Україні фінансово, доки вона потерпає від ворога, та розказати усьому світу про українську культуру і кухню зокрема. До нас зараз прикуто багато уваги, і ми намагаємося показати, що наша кухня унікальна й багата, має свою історію та код, свою ідентичність. Це теж протидія ворогу – розбивати його нав’язливі ідеї загарбати усе українське, в тому числі й кухню", – додав український шеф.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.