До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке паляниця: відповідь і рецепт із 4 інгредієнтів від Клопотенка

Слово "паляниця" майже перетворилося на мем. Отже, паляниця – це круглий хліб (а не полуниця, як помилково вважають окупанти). Ось рецепт швидкого та простого хліба, яким український шеф Євген Клопотенко ділиться у своєму блозі в інстаграмі.

"Паляниця. Рецепт для тих, хто може вимовити назву хліба правильно. Тобто, лише для українців, – пише Клопотенко. – Паляниця є нашим сильним комфортом, способом для визначення ворога і моральним знущанням з нього. Плюс ви пишете, що хочете хліба, але в магазинах його зараз немає і потрібен рецепт. Тому у всіх сенсах мій обов’язок – написати українцям, як готувати паляницю".

Реклама
Інгредієнти

Борошно – 500 г;
Будь-який кисломолочний продукт або вода – 400 г;
Сіль – 1 ч. л;
Сода – 1 ч. л.

Приготування

Насипати в миску борошно, сіль і соду. Добре розмішати, щоб сода розійшлася по всьому борошні. Залити кисломолочним продуктом. Якщо немає, то беріть воду + оцет, щоб погасити соду. Суміш просто перемішуєте, доки борошно просочиться рідиною, треба 1–2 хвилини.

Викладіть масу на посипаний борошном стіл і зробіть плаский чотирикутник, відтак складіть його конвертиком і заокругліть. Заміс закінчено.

Взяти деко з пергаментом, змастити олією. Пекти 40–45 хвилин за 200 °C.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.