До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Comfort Food: кремзлики з бринзою

Кремзлики, гуглі, деруни. Опановуємо й далі закарпатський діалект та готуємо локальну їжу. Food-колумністка, журналістка Олена Сагун ділиться рецептом кремзликів із бринзою.

Що таке кремзлики

Кремзлики мають багато назв на території України. У Франківську, наприклад, ви радше почуєте "терті пляцки"; у Тернопільській області поширена назва "тертюхи". Бульбаники, бараболяники, гуглі, тертики, беци – всі назви стосуються однієї й тієї ж страви, млинчиків з тертої картоплі. Назва "кремзлики" характерна для Закарпаття. Звісно, картопляні оладки поширені не тільки в нас, а й в інших країнах – близьких і далеких. І там також свої назви.

Реклама

ІНГРЕДІЄНТИ (на 12-13 кремзликів):

– 4 великі сирі картоплини
– 1 середня цибулина
– 2 середні зубці часнику
– 1 середнє яйце
– 1 ст. л. борошна
– 1 ст. л. сметани
– 80–100 г бринзи
– сіль та перець за смаком
– олія для смаження

Приготування⠀

Картоплю, цибулю і часник чистимо й натираємо на дрібній терці.

Натерту картопляну масу злегка віджимаємо, щоб прибрати частину вологи. Тільки дуже не захоплюйтеся, щоб кремзлики не були сухими.

Далі перекладаємо картопляну масу в глибоку ємність, додаємо цибулю, часник, сметану, яйце, бринзу, перемішуємо до однорідності. Далі додаємо борошно, а також сіль і перець за смаком і знову все перемішуємо до однорідності. Рекомендую дати масі постояти хвилин 10, потім перемішати й перейти до смаження.

Розігріваємо пательню, наливаємо олію (смажитимемо на невеликому вогні). Смажити кремзлики треба з обох боків до золотавої скоринки. Але також важливо, щоб сира картопля встигла приготуватися, тому це не справа 1–2хвилин. Кожну партію кремзликів я смажу на мінімальному вогні приблизно по 8–10хвилин, час від часу перевертаючи, щоб і скоринка була, і серединка приготувалася. І щоб жоден з боків кремзлика не пригорів.

Готові кремзлики перекладаємо з пательні на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб прибрати зайвий жир.

Подавайте зі сметаною та смакуйте. Можна ще додатково притрусити бринзою.


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.