До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

GUNIA Project та Музей Гончара анонсують вихід мистецького альбому про українську культурну спадщину

"Україна та українці" — спільний проєкт Музею Гончара та GUNIA Project, що реалізується за підтримки МЗС України. Це видання мистецького альбому обсягом 130 аркушів, куди увійшли світлини і замальовки Івана Гончара, вирізняється авторським художнім шрифтом.

Реклама

Видання "Україна та українці" є потужним висловлюванням, що презентує країні та світові справжню тканину національної пам’яті — збережену, відновлену та осучаснену. У виданні представлені всі регіони України, але найбільша увага приділена тим місцевостям, які найбільше постраждали від гуманітарних і техногенних катастроф минулого століття, а також руйнацій нинішньої війни. У такий спосіб музейники, творчі особистості, культурні менеджери та науковці хочуть представити світові українську культурну спадщину та візуалізовану історичну пам’ять.

"Альбом є важливою точкою опертя для активної частини українського суспільства, кожного, хто нині готовий досліджувати свій рід та зберігати пам’ять про нього, охороняти культуру та історію народу. Він також видається для сучасних українських етнологів, антропологів, фольклористів, музейників, культурологів та митців", — коментують Наталія Каменська та Марія Гаврилюк, засновниці GUNIA Project.

Метою проєкту "Україна та українці" є підвищення інтересу до культурної спадщини України та обізнаність про наше коріння, а також посилення відчуття спорідненості українців, що базується на спільних цінностях. На міжнародній арені видання працює як потужний інструмент культурної дипломатії України. Він є іміджевим висловлюванням, що презентуватиме державу на рівні офіційних заходів, протокольних зустрічей — і у форматі soft power, на представницьких майданчиках, як старт до глибшого та ґрунтовнішого діалогу про Україну.

Супроводжує видання вибраних аркушів з 16-томного альбому Івана Гончара "Україна та українці" і добірка листівок. Вони побачили світ у період російської агресії проти України, коли відбувається переосмислення історії і масштабів культурних та людських втрат XX–XXI століття. Саме тому автори привертають увагу до культурної спадщини тих місцевостей, які зачепила нинішня війна. У добірці листівок представлені населені пункти та регіони, які звучать у світових репортажах про Україну: Гостомель, Одещина, Бородянка, Чорнобиль, Київ, Запоріжжя, Харків, Конотоп, Васильків, Слобожанщина, Крим.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.