До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зірки підтримують флешмоб #ЖовтаСтрічка

21 листопада, у День гідності та свободи, соціальними мережами шириться флешмоб #ЖовтаСтрічка на підтримку опору українців на тимчасово окупованих росією територіях.

Реклама
Джамала

Рух громадянського спротиву "Жовта стрічка" виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як місто захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території — від Бердянська до Енергодара, від Луганська до Нової Каховки, від Криму до Донеччини.

Флешмоб вже підтримало Представництво України при Європейському Союзі в Брюсселі. "У День гідності та свободи ми пов’язуємо жовту стрічку біля кварталу Європарламенту в центрі Брюсселя на підтримку незламних українців. Україна переможе!" — говорить Всеволод Ченцов, представник України при Європейському Союзі.

Представництво України при Європейському Союзі

Також жовту стрічку сьогодні прикріпили собі на одяг працівники української дослідницької станції "Академік Вернадський" в Антарктиді. "У такий спосіб ми хочемо подякувати всім, хто на захоплених росією територіях чинить відчайдушний опір і показує, що це наша земля, це Україна! Ви — справжні герої! Пишаємося вами і хочемо, щоб ви відчували нашу підтримку з Антарктиди", — написали полярники на офіційній сторінці в Instagram.

Гравці футбольного клубу "Динамо" вийшли з жовтими стрічками на матч, також флешмоб підтримали футболісти ФК "Шахтар": Андрій Пятов, Микола Матвієнко, Олексій Шевченко, Тарас Степаненко та Анатолій Трубін.

Андрій П'ятов

Флешмоб #ЖовтаСтрічка підтримали Святослав Вакарчук, Джамала, Тіна Кароль, Lida Lee, гурти "ДахаБраха", "Антитіла", "Друга ріка" та інші.

До флешмобу може долучитися кожен. Для участі потрібно пов’язати жовту стрічку або скористатись instagram-маскою, зробити фото або відео та викласти у соцмережі з хештегами #ЖовтаСтрічка, #YellowRibbon.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.