До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велике звільнення: 108 наших героїнь повернулися додому

Попри весь біль та злість на російських загарбників після ранкових обстрілів, цей день подарував усій країні радісні новини – 108 наших героїнь, які перебували в полоні, повернулися додому.

Повернення українських героїнь додому

"На звільнення деяких із цивільних заручниць очікували з 2019 року. Серед них ті, яких утримували в так званих квазідержавних утвореннях ЛДНР за проукраїнську позицію та звинувачували в шпигунстві й тероризмі. 37 евакуйованих з "Азовсталі", 11 офіцерок, 85 рядових і сержанток. З них 35 захисниць із ЗСУ, 32 — з ВМС, 12 — ТрО, 8 — НГУ, включно з 2 з "Азову", 5 — ДССТ, 4 — ДПСУ та 12 цивільних, — написав омбудсмен Дмитро Лубінець. — Далі на звільнених очікує надання медичної допомоги, реабілітація та, за потреби, психологічна й соціальна підтримка. Держава також допоможе у відновленні документів і надасть супровід в інших нагальних питаннях".

Реклама

Серед звільнених дівчат є й медикиня Вікторія Обідіна, яку окупанти розлучили з маленькою донькою під час евакуації з "Азовсталі". Її залишили у фільтраційному таборі на окупованій частині Донеччини, а дитину віддали родичам із Запоріжжя.

Вікторія Обідіна та її донька

Сподіваємося, що найближчим часом ще більше українських захисників і захисниць повернуться додому.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.