До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Море крові: ставок навпроти російського посольства у Вільнюсі залили червоною фарбою

Литовські художники у Вільнюсі пофарбували воду в ставку навпроти посольства росії у колір крові.

Фото з Twitter-сторінки Рути Мейлутіте: @MeilutyteRutaФото з Twitter-сторінки Рути Мейлутіте: @MeilutyteRuta

Воду в одному зі ставків біля посольства росії у Вільнюсі забарвили у кривавий колір. Таким чином литовські художники влаштували акцію протесту проти війни росії на території України та влаштували перформанс, під час якого плавчиня й олімпійська чемпіонка Рута Мейлутіте переплила ставок.

Реклама

"Перформанс „Вплав" — це заклик до дії на підтримку українського народу, який стикнувся з геноцидом, влаштованим росією, – написала у своєму Twitter Мейлутіте. — Важливо не втратити волі перед жахливими картинами масових убивств українців і зазнаних ними страждань. Страхіття, нав’язані росією українській землі, не мають стати нормою".

У поліції повідомили, що акція протесту була погоджена з інспекторами з охорони природи, а фарба, якою "закривавили" водойму, не шкідлива для тварин і рослин. Представник муніципалітету Паулюс Вайтекенас підтвердив, що використана фарба аналогічна до тієї, якою в день Святого Патрика традиційно фарбують воду в зелений колір.

Нагадаємо, раніше вільнюську вулицю, на якій розміщується посольство росії, перейменували на вулицю Героїв України. Таблички з назвою зробили двома мовами — українською та литовською.

Таблички з назвою вулиці Героїв України в Вільнюсі біля російського посольстваТаблички з назвою вулиці Героїв України у Вільнюсі біля російського посольства

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.