До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Британський Vogue присвятив нову обкладинку королеві Єлизаветі II

13 жовтня редакція британського Vogue представила обкладинку нового номера, присвяченого королеві Єлизаветі II. Вона має глибокий темно-фіолетовий відтінок, який ще називають royal purple, і містить лише роки життя Її Величності. Жодної світлини, жодного зайвого виносу чи підпису.

Випускати чисті обкладинки після смерті монархів – традиція журналу. За період 106-річної історії британського Vogue вони так само вшанували смерть короля Георга V у 1936 році та короля Георга VI у 1952 році. Змінювалося лише написання самого логотипа Vogue.

Реклама
British Vogue, 1936

"З давніх часів цей відтінок асоціювався з королівською владою, тому що натуральний фіолетовий барвник історично був одним з найдорожчих. У XVI столітті Єлизавета I заборонила всім, крім неї, у найближчому колі носити фіолетовий колір. Єлизавета II також вибрала мантію з фіолетового оксамиту для своєї коронації в 1952 році. Її довжина тоді становила рекордні 22 метри", – розказують у British Vogue про зв’язок цього кольору й королівської родини.

Сам номер також присвячений Її Величності та королівській родині. Редакція вивчає зв’язок між поколіннями й розповідає про жінок, приклад яких став визначальним для юної Єлизавети, коли вона зійшла на престол. Також враженнями про роботу з королевою діляться представники світу моди, культури й політики, а Колін Гарріс, прессекретар, пише про наближення правління короля Чарльза III.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.