До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні виходить друком світовий бестселер про художника Бенксі

Видавництво ArtHuss випускає книжку про легенду сучасного стрітарту, художника Бенксі. Книжка отримала назву "Banksy: Ви становите загрозу прийнятного рівня", її автори — британські журналісти та критики Патрік Поттер та Ґері Шов. Оригінальне видання вийшло 2020 року у Великій Британії.

Реклама

У видання ArtHuss, що побачить світ у червні цього року, буде включений текст від Бенксі про його поїздку в Україну, про те, як виникла ідея створити серію робіт в Бородянці, Ірпені та інших містечках Київщини, що зазнали окупації. Також книжка містить фото робіт, які художник лишив на стінах будівель у Бородянці, Ірпені та Горенці. "Це частина нашої історії, яку важливо зазначити на сторінках", — зазначають у видавництві.

Нагадаємо, Бенксі — псевдонім легендарного стрітарт-художника родом з Бристоля, автора численних графіті на вулицях британських міст. Його найвідоміші твори є політичними та присвячені гостросоціальним темам: до прикладу, це графіті "Любов у повітрі", на якому зображено протестувальника, який кидає у натовп не коктейль Молотова, а букет квітів; або "Дівчина з повітряною кулею", яка символізує тиск суспільства на сучасних дітей. Відомо, що Бенксі підтримував Україну з початку повномасштабного вторгнення.

Одна з робіт Бенксі у Бородянці
Одна з робіт Бенксі у Бородянці

У листопаді 2022 року в Бородянці з'явилися графіті, присвячені російсько-українській війні, що виконані у стилі Бенксі. 11 листопада Бенксі підтвердив авторство та опублікував фотографії зруйнованого росіянами будинку, на стіні якого зобразив дівчинку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.