До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 книжок, які ми будемо читати цього літа

Нова збірка поезії Жадана, сучасна українська проза та поезія в журналі Vogue Ukraine Edition, захопливий детектив Роберта Ґалбрейта або довгоочікуваний роман Фредріка Бакмана: де би ви не проводили це літо, нехай поруч з вами будуть чудові книжки з цієї добірки.

"30 віршів про любов та залізницю", Сергій Жадан

Реклама

Нова довгоочікувана збірка Сергія Жадана — це 30 віршів, присвячених романтиці залізниці, поетична ода мандрівкам та дорозі. У книжці Сергія Жадана читачі знайдуть поезії, що писалися протягом багатьох років, прямо чи опосередковано пов’язані із залізницею. Тут і поезія про військових, які вирушають потягами на фронт, в найзапекліші місця нашої боротьби; і про закоханих, які знаходять та втрачають одне одного. "Під тихий стук коліс та пізні гудки пасажири рахують засніжені пагорби, сонні долини, заміські будівлі, а заклопотані провідники блукають вагонами й розганяють сновидіння".

Видавництво Старого Лева

"Непокірні", Емілія Гарт

Дебютна книжка молодої британсько-австралійської письменниці Емілії Гарт вийшла на початку цього року і одразу стала помітною серед книжок про жіночий спротив. Роман "Непокірні" — це історії трьох незвичайних жінок протягом п’яти століть і водночас захопливий роман про жіночу стійкість і про світ, який змінюється.

Події роману розпочинаються 2019 року. Юна Кейт посеред ночі тікає з Лондона до старого котеджу Вейворд, успадкованого від далекої тітки, аби сховатися від аб'юзивних стосунків. У фамільному маєтку дівчина починає знайомитися з непростою історією своєї родини — зокрема прародички, яку в XVII столітті звинувачували в тому, що вона відьма...

Laboratoria

"Війна всюди однакова", Славенка Дракуліч

Славенка Дракуліч — відома хорватська письменниця і журналістка, в фокусі уваги якої останні 60 років — політика, ідеологія, і, звісно, війни, як в Югославії, так і в Європі. "Війна всюди однакова" — збірка есеїв, написана авторкою з 1991 року і до наших днів, зокрема і про російсько-українську війну. Есеї Славенки Дракуліч описують серію воєнних ситуацій, побачених із "жаб’ячої" перспективи, тобто з точки зору звичайної людини. Тому героями книжки стають біженці, які намагаються освоїтися в чужій країні, де їм не раді; матері, надломлені очікуванням синів, які, можливо, і не повернуться; зґвалтовані жінки, які відмовляються мовчати; обставини, які перетворюють звичайних людей на жорстоких злочинців; медіа і їхня роль в осмисленні воєнних подій.

"Човен"

"Сучасна українська проза та поезія в Vogue Ukraine Edition"

Журнал Vogue Ukraine Edition випускає колекційне видання "Сучасна українська проза та поезія". До збірки увійшли нові твори вісімнадцяти видатних письменників і письменниць, написані українською і перекладені англійською мовою.

Вірші та проза з книги Vogue Ukraine Edition — це магічні історії з хепіендом і оповідання-притчі, історичні рефлексії та замальовки сьогодення. Це проза, створена у мирний час, і вірші, народжені впродовж війни. Під обкладинкою зібрані голоси сучасних українських прозаїків і поетів: Сергія Жадана, Євгенії Кузнєцової, Мар'яни Савки, Ірини Цілик, Оксани Забужко, Тетяни Малярчук, Олі Русіної, Ірини Славінської, Тетяни Власової, Людмили Горової, Катерини Калитко, Олександра Михеда, Мирослава Лаюка, Гаськи Шиян, Міріам Драгіної, Ірени Карпи, Ольги Купріян та Ганни Улюри.

Передзамовлення книжки

"Переможці", Фредрік Бакман

Цього літа на нас чекає новий роман Фредріка Бакмана — одного з найцікавіших авторів сучасності, чиї книги перекладені 25 мовами. Найвідоміший роман Бакмана "Друге життя Уве" 42 тижні очолював рейтинг New York Times, а за його книгою "Ведмеже місто" зняв серіал HBO. "Переможці" — завершальна частина трилогії про хокейну команду та життя містечка Бйорнстад, "Ведмеже місто" та "Ми проти вас".

Події розпочинаються через два роки після описаного у другій частині трилогії: "поки жителі містечка Бйорнстад намагаються подолати минуле, великі зміни вже на горизонті. Хтось повернеться додому після тривалої відсутності, хтось закохається, хтось спробує налагодити шлюб, а хтось піде на все, щоб врятувати своїх дітей".

#Книголав

"Чорнильно-чорне серце", Роберт Ґалбрейт

Шанувальники детективів добре знають ім'я Роберта Ґалбрейта, під яким ховається блискуча письменниця і "мати" Гаррі Поттера Джоан Роулінг. "Чорнильно-чорне небо" — шостий і найдовший роман у серії про детектива Корморана Страйка. У цьому романі, що вийшов на початку 2023 року, Корморан Страйк зі своєю напарницею має розслідувати складну історію — вбивство авторки популярного коміксу "Чорнильно-чорне серце" Еді, яку переслідувала таємнича особа з інтернету, а потім жінку знайшли мертвою на острові, де відбуваються події її коміксу.

"КМ-Букс"

"Мрія про Антарктиду", Маркіян Прохасько

Письменник Маркіян Прохасько 2019 року здійснив свою мрію — вирушив в експедицію в Антарктиду, на українську станцію "Академік Вернадський", — і написав про це захопливу історію. Текст Прохаська — водночас і публіцистика, і репортаж: від розповідей про те, як люди знайшли південну землю 200 років тому, до того, як потрапити на континент у наш час; від мальовничих описів навколишнього світу в Антарктиці до пояснення складних процесів, які безпосередньо стосуються кожного мешканця планети.

Видавництво Старого Лева

"Бунт проти імперії: українські шістдесятники", Радомир Мокрик

У "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" вийшла важлива книжка, яка пропонує читачам "мандрівку в мікросвіт українських шістдесятників — молодих людей, які творили нову культуру в час хрущовської відлиги. Ця робота — заглиблення у світ, який всупереч правилам радянського тоталітарного режиму засновувався на принципах солідарності, взаємопідтримки та поваги між непересічними молодими талантами.

"А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"

"Словник війни", укладач Остап Сливинський

Головна цінність збірки письменника Остапа Сливинського – це те, що всередині неі зібрані голоси реальних українців. Працюючи над збіркою, автор зібрав свідчення про війну її безпосередніх свідків.

"Серед людей, чиїми голосами промовляє "Словник війни", — ті, що змушені були покинути домівки й пуститися в невідоме; волонтери й медики; військові; громадські активісти й митці — дуже різні, але об’єднані спільним переживанням і єдиним поривом люди, чиє життя змінила війна", – розповідаю її упорядник. Важлива книжка, яка допомагає усвідомити те, що ми проживаємо тут і зараз.

Vivat

"Фриланс здорової людини", Тетяна Гонченко

Журналістка Тетяна Гонченко присвятила свою книжку одному з найактуальніших явищ нашого часу — роботі на фрилансі. Авторка провела два десятки інтерв’ю з досвідченими виконавцями та наймачами, щоб вивести формулу комфортного фрилансу. Вийшла добірка історій і лайфгаків для тих, хто давно мріяв звільнитися в нікуди. Якщо фриланс — те, що вас манить, але здається незрозумілим чи небезпечним, почитайте досвід, яким ділиться Тетяна.

Vivat

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.