До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювалися костюми для серіалу "Дейзі Джонс і The Six"

На Amazon вийшов серіал "Дейзі Джонс і The Six" — справжня ода богемній моді 1970-х років. У головній ролі — онука Елвіса Преслі Райлі Кіо.

"Дейзі Джонс і The Six" занурює глядача в атмосферу бурхливих 1970-х років. Ми бачимо злет рок-гурту The Six, в центрі якого — пристрасний дует соліста Біллі Даннома (Сем Клафлін) та Дейзі Джонс (Райлі Кіо), блискучої фронтвумен гурту. В серіалі показано, який шлях проходять The Six: від невеликих "домашніх" концертів в їхньому рідному Піттсбурзі до омріяних солдаутів на стадіонах по всьому світові.

Реклама

Звісно, увесь цей рок-н-рол супроводжується сексом та зловживанням психоактивними речовинами, а також натовпом фанатів, які обожнюють музикантів. Світ втрачає розум, всі обожнюють Дейзі Джонс і The Six — але якщо ви вже почали гуглити та хочете додати треки гурту у свій плейлист, не поспішайте: "Дейзі Джонс і The Six" — це абсолютно вигадана історія.

У центрі серіалу — історія вигаданої співачки Дейзі Джонс і гурту The Six. Псевдобіографічний серіал заснований на бестселері письменниці Тейлор Дженкінс Рід та ґрунтується частково на біографії письменниці, а також відсилає до історії відомого гурту Fleetwood Mac.

Головний діамант цього серіалу — безсумнівно, Райлі Кіо, онука Елвіса Преслі, в ролі харизматичної роквумен Дейзі Джонс. Про акторку заговорили в 2015 році після її яскравої появи у фільмі "Шалений Макс: Дорога гніву". Але проявити себе донька Лізи Марії Преслі та онука одного з найвідоміших музикантів XX сторіччя встигла задовго до того: з 14 років Райлі працює в модному бізнесі, за її плечима — участь у показах Dolce&Gabbana, Dior, рекламні кампанії великих брендів та обкладинки Vogue.

Після стрічки "Шалений Макс" вона знялась у Ларса фон Трієра в фільмі "Дім, який побудував Джек"; у стрічках "Удача Логана" та "Диявол завжди тут" тощо. Але роль вигаданої рок-зірки 70-х Дейзі Джонс стала для неї можливістю по-справжньому проявити себе: в образі артистки, яка пізнає всі радощі та спокуси рок-життя, Райлі Кіо органічна, наче для неї народилася.

Більшість критиків сходяться на тому, що "Дейзі Джонс і The Six" — це абсолютно класична історія про секс, наркотики та рок-н-рол, але... з дуже стильним гардеробом, який вартий окремої уваги. Стиль героїв у фільмі — результат роботи талановитої художниці Деніз Вінгейт, яка перетворила цей серіал на оду богемній моді 1970-х. Не випадково британський Vogue зауважив, що вбрання Дейзі Джонс гідне гардероба ікони того часу Б'янки Джаггер.

Модні образи в серіалі трансформуються від бохо-шику до глем-року. Для того, аби відтворити богемну атмосферу Каліфорнії 1970-х, Деніз Вінгейт провела десятки годин в комісійних магазинах та на блошиних ринках. Загалом художниця створила понад 1500 образів для усіх героїв серіалу.

В інтерв'ю Variety Деніз Вінгейт зазначає: стиль героїв був натхнений реальними музикантами: гардероб Дейзі Джонс багато в чому запозичений у співачок Лінди Ронстадт і Стіві Нікс, а, наприклад, вбрання клавішниці гурту Карен (її грає модель та акторка Сьюкі Вотергаус) за стилем значно більш жорстке, андеґраундне та схоже на те, що любили носити Патті Сміт та Сьюзі Кватро.

Окреме важливе місце в гардеробі Дейзі Джонс займають пальта. В інтерв'ю Variety художниця розповідає: "Я бачила багатьох зірок, як-от Бріджит Бардо, Патті Гансен, у них завжди були довгі пальта в стилі Penny Lane. Не кожна могла б це вдягнути, але поєднання такого пальта з шортами та черевиками до колін дуже личило Райлі".

Особливо символічним є те, що кілька образів для серіалу створила Лав Мелоді, дизайнерка, яка працювала з Елвісом Преслі.

А найбільш значущий костюм Райлі Кіо вдягає в останній серії. Це сцена виступу гурту на фінальному концерті на чиказькому стадіоні Soldier Field. Ми бачимо Дейзі Джонс у розкішному вінтажному каптані Halston із золотою металевою сукнею — цей образ втілює одночасно стилі диско і глем-року. Саме ті, що так гармонійно поєднані у серіалі "Дейзі Джонс і The Six".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.