До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 костюмованих драм, які варто побачити цієї весни

Ми обрали п'ять ефектних серіалів та фільмів для поціновувачів історичної драми — від нового сезону "Бріджертонів" до дотепного серіалу "Смішна дівчина" про богемний Лондон 1960-х років.

"Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів"

Реклама

Судячи з першого трейлеру, у приквелі "Бріджертонів", який буде присвячено королеві Шарлотті, нас очікують яскраві костюми та шалені пристрасті — власне, не гірші, ніж в "Бріджертонах". Серіал "Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів" занурить нас у юність королеви Шарлотти — як вона прибуває до Лондона та закохується в короля Георга. Роль королеви зіграє дебютантка, 21-річна Індія Амартейфіо ("Доктор Хто", "Статеве виховання").

Варто зізнатись, що очікування від модної складової "Королеви Шарлотти..." надвисокі, адже в "Бріджертонах" королева виглядала блискуче: її високі перуки, масивні пишні сукні та прикраси буквально кричали про багатство та привілеї її королівського статусу і демонстрували, що вона відрізняється від решти героїв. Ходять чутки, що в новому серіалі зокрема покажуть і трансформацію стилю королеви, адже в юності Шарлотта була куди більш стриманою та скромною, ніж ми бачимо її у "Бріджертонах".

4 травня

"Бріджертони", 3 сезон

Третій сезон "Бріджертонів" буде присвячено роману між Коліном Бріджертоном і Пенелопою Фезерінгтон — який, як пам’ятає уважний глядач, розгортається повільно, але дуже неочікувано. Згідно із сюжетом книги, Колін повертається зі своїх подорожей і дивиться на Пенелопу в абсолютно новому світлі, але зблизитися парі заважають таємниці, які вони приховують одне від одного.

Над образами героїв продовжує працювати художниця по костюмах Софі Канале, яка зізнається: у новому сезоні стиль деяких героїв значно трансформується, бо міняються їхні характери, вони дорослішають. Зокрема, мова про Пенелопу, яка у нових серіях вдягнеться у сукні більш стриманих кольорів. А ось що стосується Кейт, то в її одязі будуть елементи індійського костюму як данина її походженню та багато яскравих і сміливих кольорів, які підкреслять завзятий характер дівчини.

весна 2023

"Смішна дівчина"

Екранізація однойменного роману Ніка Горнбі — про Барбару Паркер, кондитерку з маленького британського містечка, яка здобуває перемогу на конкурсі краси, але насправді мріє стати зіркою ситкомів, як її кумир Люсіль Болл. Дівчина переїжджає до Лондона, де розпочинає шлях до втілення мрії — знаходить власного агента та навіть отримує роль у новому ситкомі на BBC. Роль чарівної Барбари виконала Джемма Артертон, зірка стрічок "Принц Персії" та "Мисливці за відьмами".

Події у серіалі відбуваються в Лондоні в 60-ті роки, тож "Смішна дівчина" — справжня ода яскравій та гламурній моді цього десятиліття. Героїня носить зачіску, як у Бріжит Бардо у фільмі "Бабетта йде на війну", приталені сукні яскравих кольорів, трикотажні кардигани та туфлі на високих підборах.

березень 2023

"Сім королів мають загинути"

Події цієї ефектної історичної драми відбуваються в середині X століття в Англії. Після смерті короля Едварда Утред Беббанбурзький зі своїми супутниками вирушає в подорож роздробленим королівством, сподіваючись нарешті об'єднати Англію. Фільм з епічними бойовими сценами та політичними інтригами сподобається поціновувачам історичної драми. А тим, кому важлива насамперед візуальна складова, "Сім королів мають загинути", найімовірніше, нагадають одночасно і "Гру престолів", і серіал "Вікінги" — тут багато образів зі шкірою, хутра, розкішних шуб на чоловічих плечах та, звісно, прикрас. В англійському графстві Нортумберленд тим часом відкрилася велика виставка костюмів та аксесуарів із серіалу "Останнє королівство", чиїм фінальним акордом якраз стане повнометражний фільм.

14 квітня

"Великі сподівання"

Довгоочікувана екранізація популярного роману Чарльза Дікенса 1861 року. Згідно із синопсисом, це історія дорослішання Піпа, сироти, який прагне кращої долі в житті, доки обставини та злі підступи таємничої й ексцентричної міс Гевішем не відкривають йому темний світ можливостей. Сюжет цієї історії дійсно знайомий багатьом з дитинства, але велику цікавість викликає те, як історія буде втілена — зокрема блискучою актрисою Олівією Колман ("Корона", "Фаворитка"), яка взяла на себе роль міс Гевішем.

Перші кадри дають зрозуміти, що інтерпретація цієї історії режисером Стівеном Найтом ("Гострі картузи") буде психоделічною і містичною. Костюми гідні: міс Гевішем, яка в юності була шалено закохана і пережила трагічний любовний досвід, носить фату, брудну весільну сукню, а також дуже багато срібних прикрас і масивні головні убори із квітами.

26 березня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.