До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві покажуть фільм "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова

3 червня в рамках міжнародного кінофестивалю Docudays відбудеться прем'єра стрічки "20 днів у Маріуполі". Фільм про блокаду Маріуполя, знятий українським фотографом і журналістом Мстиславом Черновим, вже отримав низку нагород — зокрема, став одним із переможців на фестивалі незалежного кіно "Санденс" та на Міжнародному кінофестивалі у Клівленді. У Києві 3 червня прем'єру представить сам автор.

"20 днів у Маріуполі"
"20 днів у Маріуполі"

Реклама

"20 днів у Маріуполі", створений Черновим, Associated Press і Frontline, розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення. Мстислав Чернов разом із фотографом Євгеном Малолєткою і продюсеркою Василісою Степаненко прибули в Маріуполь 24 лютого за годину до початку вторгнення. Вони фіксували все, що відбувається в місті, зокрема гуманітарну катастрофу, спричинену облогою, масові поховання мирних мешканців, злочини російських військ, роботу лікарів, першими показали світу наслідки бомбардування пологового будинку №3.

"20 днів у Маріуполі"
"20 днів у Маріуполі"

У травні Мстислав Чернов та Євген Малолєтка отримали Пулітцерівську премію 2023 року за репортажі для агенції Associated Press, що показали світові трагедію Маріуполя. Наше інтерв'ю з кореспондентами, які стали відомими на весь світ завдяки документації злочинів Росії в Маріуполі, читайте за посиланням.

Мстислав Чернов
Мстислав Чернов

Євген Малолєтка
Євген Малолєтка

Покази в Києві також відбудуться 4 і 5 червня, в кінотеатрі "Жовтень".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.