До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фотографи Мстислав Чернов і Євген Малолєтка здобули премію для військових кореспондентів за репортажі з Маріуполя

У Франції вручили щорічну премію для військових кореспондентів. Її здобули українські фотографи Мстислав Чернов та Євген Малолетка, репортажі яких з розбомбленого Маріуполя навесні облетіли весь світ. Фотограф, відеограф, письменник, кореспондент Associated Press Мстислав Чернов переміг у номінації "Video Image" та посів друге місце в номінації "Television". Євген Малолєтка, разом з яким Мстислав Чернов працював у Маріуполі з початку повномасштабного російського вторгнення, переміг у номінації "Photo".

Мстислав Чернов та Євген Малолєтка — українські журналісти, які від самого початку повномасштабного вторгнення перебували в Маріуполі та висвітлювали все, що відбувалося в місті. Зокрема, саме Мстислав Чернов зняв найпронизливіші кадри з розбомбленого в березні пологового будинку. Він і Євген Малолєтка стали останніми журналістами, що виїхали з Маріуполя, — це сталося 15 березня. В одному інтерв’ю Мстислав Чернов сказав, що до останнього залишився в Маріуполі попри всю небезпеку з єдиною метою — "щоб порушити тишу", щоб світ знав, що відбувається в місті, яке з перших днів російські окупанти намагалися стерти з лиця землі.

Реклама

"Журналістика завжди буде менш важливою, ніж люди, які страждають. Не всім пощастило вибратися з Маріуполя, але нам з Євгеном Малолєткою вдалося. Головне, що оригінальні фото- й відеоматеріали були з нами й ми змогли поділитися ними з усім світом", — зазначає Мстислав Чернов.

Bayeux Calvados-Normandy Award — щорічна премія для військових кореспондентів. Її засновано в Нормандії в 1994-му з нагоди роковин Нормандської операції — висадження союзних військ у Франції в 1944 році. Загалом, з цими преміями, Мстислав Чернов і Євген Малолєтка дістали вже шість престижних журналістських нагород цього року — це також Deutsche Welle Freedom of Speech Award, Премія імені Георгія Ґонґадзе, Knight International Journalism Awards, Biagio Agnes Award.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.