До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про фільм "Джокер: Безумство на двох"

На вулицях Мангеттена повним ходом йде знімання сиквела "Джокера", який вийде на екрани восени 2024 року. Чого очікувати від стрічки "Джокер: Безумство на двох", читайте нижче.

Реклама

Найголовніше, що потрібно знати про фільм "Джокер: Безумство на двох" — це те, що нас очікує дуже яскравий акторський дует. До ролі Джокера повертається Гоакін Фенікс, який блискуче зіграв антигероя коміксів DC у першій частині в 2019 році, тоді як роль Гарл Квінн, його коханої та напарниці, цього разу виконує... сама Леді Ґаґа. Нещодавно обрані щасливці вже мали змогу побачити Ґаґу в образі Квінн, в оточенні поліцейських та гучного натовпу людей біля мерії міста — і це інтригує.

Назва фільму відсилає до відомого медичного терміну Folie à Deux — він означає ідентичний або схожий психічний розлад, який вражає двох або більше осіб, зазвичай членів однієї сім’ї. Чи це означає, що психічний розлад Джокера пошириться і на Гарлі Квінн?..

Про сюжет майбутнього фільму поки відомо мало: за попередньою інформацією, події розпочнуться у психіатричній клініці Аркгем, де, власне, Джокер знайомиться з Гарлі Квінн, що працює там психіаторкою. Нагадаємо, що в оригінальному коміксі (Гарлі Квінн вперше з'являється в коміксах в 1993 році) Квінн є злочинним альтер-его докторки Гарлін Квінзел, психіаторки в притулку Аркгем, яка зрештою закохується у свого пацієнта Артура Флека — Джокера. Під час сеансів він відверто маніпулює Гарлі, видає себе за жертву жорстокого поводження в дитинстві, таким чином викликає її симпатію, і зрештою Гарлі допомагає Джокеру втекти...

Окрім Фенікса та Леді Ґаґи, у фільмі знялися Брендан Глісон, Кетрін Кінер, Джейкоб Лофланд і Гаррі Лоуті, подробиці про ролі яких не розголошуються. Стосовно Леді Ґаґи варто зазначити: її поява у всесвіті "Джокера" зовсім не означає, що вона повністю замінить Марго Роббі. Продюсери стрічки "Джокер: Безумство на двох" підтвердили, що її Гарлі Квінн існуватиме в іншому всесвіті DC, ніж той, де Марго Роббі зіграла Квінн у фільмах "Загін самогубців" (2016 і 2020) та "Хижі пташки" (2020).

Поява Леді Ґаґи у ролі Гарлі Квінн дійсно має всі шанси не тільки привернути до стрічки нову аудиторію, але й зробити історію Джокера більш складною та контроверсійною. Нагадаємо, що хоча кінобіографія співачки поки невелика, в ній немає прохідних ролей: вона була номінована на "Оскар" за найкращу жіночу роль за фільм "Народження зірки" 2018 року, отримала премію "Оскар" за найкращу оригінальну пісню "Shallow", а також блискуче зіграла роль Патриції Реджані в "Домі Gucci" Рідлі Скотта.

Судячи з перших кадрів, співачка почувається в ролі коханої та помічниці Джокера абсолютно гармонійно. Над її образом у фільмі працює Аріанна Філліпс, відзначена нагородами дизайнерка костюмів ("Одного разу в Голлівуді" та "Самотній чоловік"), і, якщо судити за першими кадрами, її погляд на Квінн буде більш жорстким. У червоному атласному блейзері з тюлевими рукавами, топі з корсетом, шкіряній мініспідниці та прозорих колготках — усе це прикрашено характерними ромбами "арлекін" — Ґаґа має трохи неохайний, небезпечний та дуже цікавий вигляд.

В режисерському кріслі — Тодд Філліпс, який зняв перший фільм, а роль продюсера на себе взяв Бредлі Купер. В інтерв'ю Тод Філліпс підтвердив, що "Джокер: Безумство на двох" буде мюзиклом, тож на нас очікує багато яскравих музичних номерів від харизматичних Гоакіна Фенікса та Леді Ґаґи.

Стрічка вийде на екрани 4 жовтня 2024 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.