До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найвідоміших танців у сучасному кіно

Є кілька елементів, які допомагають перетворити фільм на гіт-блокбастер: кастинг, костюми, декорації, графіка тощо. Але чим стрічка може вирізнятися з-поміж інших? Гарною танцювальною сценою, незалежно від того, чи це мюзикл, чи звичайний фільм. В історії кінематографа було чимало танців, що продемонстрували силу хореографії та її вплив на глядачів. Деякі з найкращих номерів згадуємо в нашому матеріалі.

Реклама

"Венздей", 2022

Новий серіал Netflix "Венздей", побив рекорди стримінгового сервісу. Шоу з восьми епізодів зібрало колосальні 341 мільйон годин переглядів упродовж п’яти днів після світової прем’єри 23 листопада. Хоча шоу загалом здобуло неабиякий успіх, шанувальники були особливо вражені однією конкретною сценою. Танець головної героїні під пісню The Cramp на випускному вечорі став вірусним і на момент написання цього матеріалу набрав понад сім мільярдів переглядів у TikTok.

"Ла-Ла Ленд", 2016

Хореографічні номери в цьому фільмі-присвяті Голлівуду настільки захопливі й неординарні, що майже змушують кожного глядача підвестися й кинутися в танець. Настрій фільм задає з найпершої сцени, що перетворює затор у Лос-Анджелесі на свято життя, коли люди співають, крутяться й тупотять на дахах своїх автомобілів.

"Чикаго", 2002

Екранізація 2002 року додала кінематографічної цінності вже класичному мюзиклу "Чикаго". Хоча всі танцювальні номери мають виняткову хореографію, Cell Block Tango особливо вражає глядачів своєю зловісною та жорстокою сутністю.

"Кримінальне чтиво", 1994

Ума Турман і Джон Траволта скидають черевики для напруженої танцювальної сцени, яка виникає нізвідки, посеред кривавого кримінального фільму. Квентін Тарантіно сказав, що його надихнув майстер "Нової хвилі" Жан-Люк Годар, який, як відомо, використовував у своїй роботі дивні танці.

"Брудні танці", 1987

Для багатьох поціновувачів кіно це визначальна танцювальна сцена, коли Патрік Свейзі виходить на сцену, а Дженніфер Ґрей тане в його обіймах. Неймовірно потужна суміш еротичної краси Свейзі та дорослішання Ґрей просто на очах глядачів, хтива грація їхніх рухів перетворили перфоманс у неперевершений, незмінний танець, який неможливо забути.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.