До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Мирний-21": трейлер воєнної драми про луганських прикордонників

22 лютого на екрани виходить довгоочікувана воєнна драма "Мирний-21". Новий фільм режисера та актора Ахтема Сеітаблаєва — це присвята прикордонникам, які першими дають відсіч ворогу, а також усім захисникам і захисницям. Стрічка розповідає про події 2014 року, коли російські окупанти розпочали вторгнення на Луганщині.

Реклама

Тоді військові луганського прикордонного загону дали бій російським загарбникам, які переважали українців не тільки за кількістю особового складу, а й військової техніки. Назва фільму була обрана не випадково, адже Мирний-21 — це адреса кварталу, де був розташований луганський прикордонний загін. Стрічка, зокрема, зображує, як сепаратисти та російські спецслужби намагаються погрожувати українським військовим та їхнім близькими, аби змусити їх здати зброю та перейти на бік ворога. Але ці спроби були марними.

Свою останню роль у цьому фільмі зіграв актор Паша Лі. На початку повномасштабного вторгнення Паша став волонтером і допомагав людям виїжджати з окупованих містечок Київщини. 6 березня Паша Лі загинув від пулі російського окупанта, рятуючи людей в Ірпені.

Також у "Мирному-21" знялись Андрій Самінін, Максим Девізоров, Олексій Тритенко, Віктор Жданов. Над сценарієм разом із Ярославом Ярішем та Сергієм Касторних працював полковник Державної прикордонної служби Анатолій Коцюрба.

"Мирний-21" виходить у прокат 22 лютого.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.