До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 українських фільмів, які покажуть на "Берлінале-2023"

Вже 16 лютого розпочинається Берлінський кінофестиваль, де Україну представлятимуть одразу декілька художніх та документальних фільмів.

"Ти мене любиш?", режисерка Тоня Ноябрьова

Реклама

"Ти мене любиш?" — довгоочікуваний повнометражний фільм Тоні Ноябрьової, натхений її власною історією. Це стрічка про дорослішання, події якої розгортаються напередодні падіння СРСР. 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. "Це особиста історія мого дорослішання та становлення покоління, — коментує режисерка Тоня Ноябрьова. — Це моя пісня про прощання з дитячими ілюзіями й про відчайдушні пошуки кохання. Моя Кіра – символ мого покоління, першого покоління незалежної України".

У головних ролях КаринаХимчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила та Максим Михайличенко.

"Це побачення", режисерка Надія Пафран

Короткометражний ігровий фільм Надії Парфан (її найвідоміша робота — документальна стрічка "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго") зображує життя столиці під час повномасштабної війни. Фільм, знятий одним кадром, передає неймовірні емоції, які вирують у місті, що не припиняє жити під час війни. Головну роль у стрічці зіграла громадська діячка, організаторка руху "Донецьк — це Україна" Діана Берг.

"Ми не згаснемо", режисерка Аліса Коваленко

Документальну стрічку "Ми не згаснемо" покажуть у програмі Generation, куди традиційно потрапляють кіно про дітей та підлітків. В основі фільму — історія дорослішання підлітків зі Сходу України на тлі війни та їхньої подорожі до Гімалайських гір. За словами команди фільму, це "емоційний портрет молодого покоління з прифронтового містечка України". Стрічку знято в копродукції України, Польщі, Франції та США,

"Залізні метелики", Роман Любий

"Залізні метелики" — масштабне дослідження трагедії рейсу МН17, що сталося в липні 2014 року в небі над Донеччиною, коли малайзійський літак був збитий ракетою "Бук", контрольованою проросійськими сепаратистами. Фільм Романа Любого поєднує архівні документальні кадри та фантазійні елементи, а також танець, відеоарт і перформанс. Саме вони акцентують увагу глядача на сюрреалістичних обставинах цієї трагедії.

"Прокидаючись у тиші", режисери МілаЖлуктенко і Даніеля Асаді Фаеза

Короткометражний фільм, знятий в копродукції України та Німеччини, розповідає реальні історії дітей, що знайшли прихисток у Німеччині, на території колишньої німецької казарми. Щемка стрічка показує, як війна та воєнні символи входять в ігри дітей, змінюючи їх назавжди.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.