До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про Джеремі Аллена Вайта — зірку серіалу "Ведмідь"

Молодий актор Джеремі Аллен Вайт, зірка серіалу "Ведмідь", святкує 17 лютого 33-й день народження. Він продовжує підкорювати Голлівуд, і в січні був нагороджений "Еммі" як "Найкращий актор у комедії". Розповідаємо про його непростий шлях до слави.

Реклама

Американський актор Джеремі Аллен Вайт рівно 10 років знімався в серіалі "Безсоромні" в ролі норовливого Ліпа Галлагера. Але саме один сезон "Ведмедя" зробив 32-річного актора зіркою з трьома мільйонами підписників в інстаграмі та приніс йому всі ключові нагороди сезону — "Золотий глобус", премію Critics' Choice Awards і нагороду Гільдії кіноакторів.

"Ведмідь" — справжній гіт та відкриття цього сезону. Серіал розповідає про молодого шефа Кармі, лауреата престижних премій, який повертається додому в Чикаго з Нью-Йорка, де будував успішну кар'єру. Справа в тому, що його брат скоїв самогубство і залишив Кармі сендвіч-бар із купою боргів та незадоволеним персоналом. Кармі — харизматичний, талановитий та постійно дуже напружений хлопець — бере управління The Beef у свої руки. Потрапивши в трясовину неоплачених рахунків і в команду, яка йому не дуже довіряє, Кармі хоче спалити все це — проте трохи менше, ніж врятувати цей ресторан.

"Ведмідь"
"Ведмідь"

Здається, Джеремі Аллен Вайт, який своєю брутальною харизмою нагадує Аль Пачіно, Шона Пенна чи — якщо говорити про нове покоління — Адама Драйвера, буквально народився для цієї ролі. Обличчя Джеремі вам точно знайоме: з 2011 року він грав одну з ключових ролей в популярному серіалі "Безсоромні" (Shameless) — про неблагонадійну чиказьку родину Френка Галлагера та його шістьох дітей. Його герой Ліп Галлагер — неймовірно цікавий персонаж: старший брат в родині, здібний до точних наук, дуже розумний, але схильний до бешкетів, алкоголю та наркотиків. Зрештою Ліп вступає до інституту, починає вивчати робототехніку та проявляє свої блискучі таланти, але роман з викладачкою та хуліганство призводять до того, що хлопця виключають.

"Безсоромні"
"Безсоромні"

Джеремі Аллен Вайт, син нью-йоркських акторів, розпочав кар'єру в 13 років, виступаючи на сцені та знімаючись в епізодах відомих серіалів, як-от "Закон і порядок". Він підписав контракт на знімання у "Безсоромних" у 18 років і фактично присвятив серіалу понад 10 років життя. "Безсоромні" мали величезну армію фанатів, яка дозволила серіалу тривати 10 сезонів, проте все-таки обмежувала молодого актора в його амплуа.

Джеремі Вайт у фільмі "Хто не сховався"
Джеремі Вайт у фільмі "Хто не сховався"

В інтерв'ю Esquire актор каже: "Я дуже вдячний за Shameless і за те, що той успіх був поступовим. Ми були достатньо популярні, щоб продовжувати, а потім шоу перейшло на Netflix, і ми стали більш впізнаваними. Я доєднався до цього проєкту, коли мені було 18, і я відчуваю, що якби шоу одразу зазнало великого успіху, це могло б бути проблемою. А щодо "Ведмедя" — думаю, він охоплює іншу аудиторію. І мені пощастило, що тепер я потрапляю в одні кімнати з режисерами та сценаристами, якими щиро захоплююся".

"Ведмідь" вийшов рік тому, влітку 2022-го, і миттєво став сенсацією. Критики обожнюють серіал, а головний герой Кармі став зіркою в інтернеті: користувачі інстаграму та тіктоку обговорюють його футболки, сексуальні тату та розкуйовджені світлі кучері. Ба більше, серіал навіть вплинув на популярність італійських сендвічів з яловичиною, які весь час готують в кадрі. Цікаво, що сам ресторан The Beef скопійований зі справжнього чиказького кафе Mr. Beef — автор серіалу Крістофер Сторер був частим гостем у ньому і дружив із сином власника.

Готуючись до знімань, Джеремі занурився у ресторанну сферу та пройшов інтенсивну кулінарну підготовку на низці кухонь світового класу. Актор зізнається: не очікував, що "Ведмідь" стане сенсацією, але у цій ролі виклався на всі сто. "Я просто відчув, що мені так багато треба довести після того, як я так довго знімався у "Безсоромних". Мені було потрібно скористатися можливістю", — каже він в інтерв'ю американському Vogue.

Якщо критики зосереджені на художніх цінностях цієї чорної комедії, то фанати Джеремі Вайта проводять години, обговорюючи в соцмережах татуювання його героя Камрі. Дійсно, руки та плечі шефа всипані стильними тату, які люди зазвичай роблять в юному віці. Цікаво, що для створення цих татуювань сам актор та його друг, тату-майстер Бен Шілдс, винайшли спеціальні чорнила — адже тату шефа не справжні, а намальовані. Щодо самого актора, то у нього теж є тату — на честь мами та тата і його двох доньок, яких він виховує з акторкою Еддісон Тімлін.

"Ведмідь" зачарував публіку: окрім вже згаданих премій, серіал потрапив у рейтинг найкращих телешоу 2022 року від The Guardian, де його назвали "найкращою виробничою драмою з часів Mad Men". Джеремі Вайт і собі отримав той рівень уваги, на який заслуговував всі ці роки: він знімається для Vogue та Esquire, уклав рекламні контракти з великими світовими брендами, а головне — має цікаві акторські пропозиції.

У січні Джеремі Аллен Вайт став обличчям нової рекламної кампанії Calvin Klein весна-літо 2024. Світлини, на яких він позує на фоні рідного Нью-Йорка та демонструє не тільки білизну Calvin Klein, але й ідеальне тіло, буквально звели з розуму інтернет. Сам актор, який в інтерв'ю завжди лаконічний та щирий, у своєму трохи сором'язливому стилі коментує це знімання дуже стримано: "Ми просто зробили те, що мали зробити".

Тим часом Вайт зосереджений на новий кінопроєктах. Його найближчий великий реліз — "Залізний кіготь", спортивна драма Шейна Даркіна. Фільм заснований на біографії професійного рестлера Кевіна фон Еріха та його родини. Головні ролі у фільмі виконали, окрім Джеремі Вайта, Зак Ефрон, Лілі Джеймс, Гарріс Дікінсон. Задля ролі Кері фон Еріха, брата головного героя у виконанні Зака Ефрона, Джеремі Вайт набрав понад 10 кілограмів на дієті з вафель, арахісового масла та авокадо, аби наростити м'язи та мати належний брутальний вигляд. В інтерв'ю Vogue актор зізнається, що всі його ролі — певною мірою про аутсайдерів, які не можуть знайти своє місце у суспільстві. Тим часом він своє місце у Голлівуді досі шукає, хоча цей рік і приніс йому світову славу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.