До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чого сподіватися від фільму "Індіана Джонс і Циферблат долі"

Гаррісон Форд одягає свій фірмовий коричневий капелюх і бере до рук батіг востаннє. У 2023 році Walt Disney Studios випустить довгоочікуваний п’ятий фільм франшизи "Індіана Джонс" — "Індіана Джонс і Циферблат долі".

Реклама

Джеймс Менголд — перший режисер, який замінить Стівена Спілберга в легендарній франшизі — описує фільм "Індіана Джонс і Циферблат долі" як історію "про героя на заході днів", натякаючи на остаточний фінал. Власне, про завершення серії сказав і Гаррісон Форд. У своєму інтерв’ю виданню Empire актор пояснив, чому він повернувся на знімальний майданчик: "Я просто подумав, що всім було б приємно побачити фільм, де Індіана Джонс завершує свою подорож".

Перший трейлер стрічки "Індіана Джонс і Циферблат долі" представив кількох ключових нових персонажів, зокрема Фібі Воллер-Брідж у ролі хрещениці Джонса Гелени та Мадса Міккельсена в ролі антагоніста. Також у фільмі знову з’явиться Джон Ріс-Девіс в образі археолога Салла. Окрім того, у п’ятій частині "Індіани Джонса" зіграють Антоніо Бандерас, Тобі Джонсон і Бойд Голбрук. Конкретних деталей сюжету відомо поки небагато, але в трейлері Інді натякає, що варто очікувати на щось надприродне. "Я не вірю в магію, але кілька разів у своєму житті я бачив речі, які не можу пояснити, і я зрозумів, що важливо не так те, у що ти віриш, як те, наскільки важко ти в це віриш", — каже Індіана Джонс.

Франшизу про Індіану Джонса не знімали вже понад 14 років. Востаннє Стівен Спілберг зняв стрічку "Індіана Джонс і королівство кришталевого черепа" — четверту частину, у якій Форд зіграв разом з Кейт Бланшетт і Шаєю Лабафом. Робота над п’ятим фільмом офіційно тривала з 2016 року й постійно переривалася, зокрема через травми Форда.

У трейлері п’ятого фільму є кілька епізодів з минулого Інді, включно із завершальною сценою. З огляду на популярність сиквелів до старих фільмів, ми бачили, що чимало студій вдаються до цифрового омолодження, щоб повернути персонажам той вигляд, у якому їх пам’ятають шанувальники. З цією метою "Індіана Джонс і Циферблат долі" буде значною мірою спиратися на технологію пом’якшення старіння, схожу на техніку, яка використовується в різних фільмах: від "Зоряних війн" до "Ірландця". Кінцевий результат зазвичай має не надто обнадійливий вигляд, але Форд хвалиться, що в його фільмі все буде інакше. "Це вперше, коли я дивлюся на подібні речі, та вірю, що це правда", — сказав актор виданню Empire.

Шанувальники хвилювалися, що врешті-решт роль Індіани Джонса передадуть іншому акторові. Ходили чутки, що такі виконавці, як Кріс Претт і Бредлі Купер, візьмуть на себе роль молодшого Інді в нових фільмах. Казали навіть, що Фібі Воллер-Брідж стане головною у франшизі після п’ятої частини. Глава Lucasfilm Кетлін Кеннеді спростувала всі чутки й заявила, що вони ніколи не знімуть фільм про Індіану Джонса без Гаррісона Форда.

Сам Форд підтвердив, що це його останній фільм у ролі Індіани Джонса. Стрічка вийде в прокат 30 червня 2023 року, всього за два тижні до 81-річчя актора. Сподіваємося, що це буде яскравий фінал, який ефектно завершить франшизу.

Трейлер

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.