До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найочікуваніших фільмів жовтня

Гостра сатира на сучасне суспільство, захоплене ідеєю свідомого харчування; новий фільм Мартіна Скорсезе та документальна стрічка про королеву Єлизавету II — серед найцікавіших кінопрем’єр жовтня.

"Нуль калорій"

Реклама

Моторошний психологічний трилер, дія якого розгортається в елітній школі-інтернаті, де впливова вчителька намагається запровадити новий предмет під назвою "свідоме харчування". Сформувавши міцні зв’язки із п’ятьма учнями, вона заохочує підлітків різко скоротити споживання їжі, кинути виклик суспільним нормам і відійти від батьків. Перш ніж її колеги-педагоги усвідомлять, що відбувається, буде вже надто пізно. Головну роль грає неперевершена Міа Васіковська.

28 вересня

"Місто загублених дітей"

Культовий фільм режисерського дуету Жана-Пєра Жене, який зняв "Амелі", та Марка Каро. Стрічка 1995 року розповідає про злого вченого Кранка, що викрадає дітей для перегляду їхніх снів (це допомагає йому не старішати) та про сміливих юнаків, що намагаються врятувати власного братика.

Культову стильну антиутопію, що свого часу отримала премію "Сезар" за продакшен, показують до 70-річчя режисера Жана-Пʼєра Жене.

5 жовтня

"Портрет королеви"

Документальний фільм фотографа Фабріціо Фері досліджує візуальний образ чи не найвідомішої жінки у світі — королеви Єлизавети II. Фільм аналізує зображення і портрети королеви за її 70 років на троні, зроблені найавторитетнішими фотографами світу — від Сесіла Бітона до лорда Сноудена.

Як їм вдалося створити іконографічний образ королеви, який залишається унікальним, у той час як усе навколо неї: культура, суспільство та політика, — змінюється зі швидкістю світла? Про це дізнаємося з фільму.

12 жовтня

"Вбивці квіткової повні"

Нова стрічка Мартіна Скорсезе — один із найголовніших фільмів року, якому прогнозують не один "Оскар". Історія заснована на реальних подіях, що трапилися у 1920-х роках в Оклахомі, у поселенні індіанців з племені осейджів, коли ті відшукали родовища нафти та стали мільярдерами. Проте у певний момент індіанці почали гинути загадковими смертями, а розслідуванням справи зайнялося ФБР.

Успіх фільму забезпечує блискучий акторський склад: Роберт де Ніро грає Білла Гейла, бізнесмена і фермера, який видає себе за союзника осейджів, але насправді прагне отримати частину їхнього величезного статку, Леонардо Ді Капріо — його племінника Ернеста Буркхарта, що одружується з індіанкою, а Лілі Гладстон — Моллі Кайл, представницю індіанської спільноти, яка розривається між коханням до героя Ді Капріо та власною родиною.

19 жовтня

"Терикони"

Документальна стрічка Тараса Томенка — це історії про дітей, які бачать війну не по телевізору, і про дитинство, котре продовжується, незважаючи на війну. Терикони — місце, де відбувається дія, і водночас образ "відпрацьованих" і полишених людських життів. Головна героїня — 15-річна Настя, яка живе у місті Торецьк на Донеччині, потерпає від щоденних обстрілів та страждає на ПТСР, викликаний пережитим — зокрема, руйнуванням її будинку.

"Великий утікач"

Новий фільм легендарного актора, дворазового лауреата "Оскара", володаря трьох "Золотих глобусів" Майкла Кейна. Цілком імовірно, що "Великий утікач" — останній фільм знаменитого актора перед виходом на пенсію: 90-річний Кейн нещодавно підтвердив в інтерв‘ю The Telegraph, що збирається піти з кіно.


Заснована на реальній історії стрічка розповідає нам про Бернарда Джордана — 89-річного британського ветерана Другої світової війни. Чоловік таємно покидає будинок для літніх людей, щоб відвідати річницю дня висадки союзників у Франції.

19 жовтня

"Мишоловка"

Екранізація однойменного оповідання Крістен Рупеніан, яке було опубліковано в грудні 2017 року в The New Yorker, викликало неабиякий резонанс , а потім стало вірусним в інтернеті. "Мишоловка" — це погляд на сучасні стосунки та, зокрема, побачення з двох боків — чоловіка та жінки.

Cтудентка Марго (Емілія Джонс) весь вільний час проводить на роботі в арткінотеатрі. Невинний флірт із постійним відвідувачем Робертом (Ніколас Браун) поступово перетікає у взаємну симпатію та нескінченне дотепне листування. Ось тільки кожне їхнє романтичне побачення обертається справжньою катастрофою.

26 жовтня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.