До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найцікавіших фільмів лютого

Драма АхтемаСеітаблаєва про луганських прикордонників, які першими зіткнулися з російським вторгненням 2014 року; один з найкращих європейських фільмів 2022 року "Корсет", та комедія "Супер Майк. Останній танець" – серед найцікавіших кінопрем’єр лютого.

"Корсет"

Реклама

"Корсет" зображує один рік з життя Єлизавєти Баварської, яка увійшла в історію як принцеса Сісі, – період з 1877 до 1878 року, коли принцесі виповнюється 40 років. Принцеса розкішно виглядає та є трендсеттеркою свого часу, але водночас стає заручницею власного образу, знущаючись над своїм тілом і здоров’ям, виснажуючи себе дієтами та затягуючи корсет так туго, що не могла дихати. Утім, згодом втомилась від цього. Фільм зображує принцесу Сісі як феміністку, сильну жінку із власною позицією. Акторка Вікі Кріспі отримала приз Каннського кінофестивалю за яскраве зображення принцеси Сісі, а також стала найкращою акторкою за версією Премії Європейської кіноакадемії.

2 лютого

"Алькаррас"

Ось уже кілька поколінь сім’я фермерів вирощує персики в невеликому каталонському селищі Алькаррас. Однак цьогорічний урожай може стати останнім — новий землевласник хоче знищити сад і розмістити на його місці сонячну електростанцію. Родині загрожує виселення — і втрата набагато більшого, ніж їхній будинок. Стрічка італійського режисера Карла Сімона ("Літо 1993") — найкращий фільм за версією Берлінського кінофестивалю.

9 лютого

"До чого тут кохання?"

"До чого тут кохання" — романтична комедія, яка виходить до Дня святого Валентина. Її події відбуваються в Лондоні: Зої, режисерка-документалістка (Лілі Джеймс), знімає фільм про свого друга, успішного хірурга Казіма, який, за традиціями своєї родини, погоджується на брак за домовленістю. Але Зої, яка знімає стрічку про свого друга, ставить питання: до чого тут кохання?..

9 лютого

"СуперМайк. Останній танець"

Третя частина комедійної драми Стівена Содерберга. У стрічці "Супер Майк. Останній танець" ми знову зустрічаємося з харизматичним і досвідченим СуперМайком (ЧеннінгТатум), який працює у стриптиз-клубі, але не проти розпочати нове життя. Нагадаємо, що "Супер Майк" ґрунтується на власному досвіді Татума, який у юнацтві працював стриптизером у місті Тампа, штат Флорида. У 2012 перша частина фільму з бюджетом лише в 7 мільйонів доларів зібрала у прокаті 167 мільйонів, тож маємо великі сподівання на третю частину.

16 лютого

"Людина-мураха та Оса. Квантоманія."

Цієї зими нас очікує третя частина пригод Людини-мурахи. Супергерої Скотт Ленґ (Пол Радд) і ГоупванДайн (Еванджелін Ліллі) повертаються на екрани, щоб продовжити пригоди Людини-мурахи й Оси. Разом із батьками Гоуп, ГенкомПімом (Майкл Дуґлас) і Дженет ванДайн (Мішель Пфайффер), вони досліджують Квантовий вимір та знайомляться з новими дивними створіннями...

"Імперія у вогні"

Екранізація відомого історичного роману П'єра Леметра "Горизонт в огні", що 2013 року отримав Гонкурівську премію. Події стрічки відбуваються на зламі епох, на початку ХХ століття. Стрічка розповідає про рішучу Мадлен Перікур, яка очолює фінансову імперію свого батька після його смерті. Навколо підступні вороги, що намагаються забрати в неї все. Змови, корупція, зрада – тільки б довести її до краху і залишити без копійки. Та Мадлен не має наміру здаватись і розпочинає смертельно небезпечну гру із шантажем, провокаціями та торгівлею секретними технологіями.

16 лютого

"Мирний-21"

Новий фільм режисера та актора АхтемаСеітаблаєва — це присвята прикордонникам, які першими дають відсіч ворогу, а також усім захисникам і захисницям. Стрічка розповідає про події 2014 року, коли російські окупанти розпочали вторгнення на Луганщині.

Свою останню роль у цьому фільмі зіграв актор Паша Лі. На початку повномасштабного вторгнення Паша став волонтером і допомагав людям виїжджати з окупованих містечок Київщини. 6 березня Паша Лі загинув від пулі російського окупанта, рятуючи людей в Ірпені.

22 лютого

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.