До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 стильних історичних драм, на які ми чекаємо цього року

Серед найочікуваніших релізів цього року багато історичних драм, які обіцяють занурити нас в атмосферу минулого: від діккенсовської епохи 1820-х років у серіалі "Великі сподівання" до пронизливих 1940-х у стрічці "Білий птах. Історія дива" про Другу світову. Отже, зібрали найстильніші історичні фільми та серіали 2023 року.

"Господарі повітря"

Реклама

"Господарі повітря" – амбітний мінісеріал Стівена Спілберга та ТомаГенкса, що ґрунтується на реальних подіях Другої світової війни. Майже 10 років пішло в зіркової команди на те, щоб реалізувати коштовний блокбастер вартістю понад 250 мільйонів доларів, знятий за книгою Дональда Л. Міллера "Володарі повітря: американські хлопці-бомбардувальники, які вели повітряну війну проти нацистської Німеччини". "Господарі повітря" розкажуть про героїчні дії 11 бомбардувальників Восьмої повітряної армії ВПС США під час Другої світової війни. Одного з головних героїв грає Остін Батлер, зірка стрічки "Елвіс"

"Привиди у Венеції"

Нова стрічка Кеннета Брана, фахівця із творчості Агати Крісті, цього разу є втіленням її роману "Вечірка в Гелловін" 1968 року. У фільмі, який отримав назву "Привиди у Венеції", детективу Еркюлю Пуаро доведеться розслідувати вбивство, що було скоєно під час спіритичного сеансу... У ролі Пуаро, як і в попередніх екранізаціях "Смерть на Нилі" та "Вбивство у північному експресі" — Кеннет Брана. Також у фільмі зіграли ДжейміДорнан та Кейлі Райлі.

"Білий птах. Історія дива"

Приквел до фільму Стівена Чбоскі "Диво" 2017 року. "Білий птах: історія дива" розповідає історію бабусі головного героя Джуліана (у її ролі легендарна ГеленМіррен). Намагаючись змусити онука подивиться на світ по-іншому, бабуся Джуліана розкриває власну історію мужності. Коли вона була молодою дівчиною в окупованій нацистами Франції, її однокласник і його сім’я врятували її від смертельної небезпеки. Історія цього дива змінює життя кількох поколінь...

"Міністерство неджентльменської війни"

Ще одна стрічка в нашій добірці, присвячена подіям Другої світової війни. Новий фільм Гая Річі розповідає, як британські військові набирають невелику групу висококваліфікованих солдатів, щоб завдати удару по нацистським військам у тилу ворога під час Другої світової війни... За словами режисера, фільм натхнений реальними подіями і зобразить прем’єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчілля та автора книжок про Джеймса Бонда Яна Флемінга, які створюють свою таємну бойову організацію Другої світової війни. У головних ролях — зірка "Відьмака" Генрі Кавіл та Ейса Гонсалес.

"Бріджертони", сезон 3

Новий сезон "Бріджертонів" буде присвячено роману між Коліном Бріджертоном і Пенелопою Фезерінгтон — який розгортається повільно, як пам’ятає уважний глядач, але дуже неочікувано. Він ґрунтується на сюжеті четвертої книги Джулії Квінн "Роман з містером Бріджертоном". Так, за сюжетом книги, Колін повертається зі своїх подорожей і дивиться на Пенелопу в абсолютно новому світлі, але зблизитися парі заважають таємниці, які вони приховують одне від одного. Утім, дуже вірогідно, у третьому сезоні Колін дізнається, що Пенелопа — це і є леді Вістлдаун, як це вже зробила Елоїза...

"Великі сподівання"

Масштабна екранізація культового роману Чарльза Діккенса "Великі сподівання" 1861 року. З огляду на кастинг, на нас очікує видовищна стрічка з чудовим акторським складом — так, роль міс Гевішем зіграє ОівіяКолман, зірка серіалу "Корона" та фільму "Фаворитка", завжди дуже яскрава й органічна в костюмованих історичних драмах. Над адаптацією атмосферного роману про похмуру й багату міс Гевішем та сироту Піпа для телебачення працює зіркова команда — продюсери Том Гарді та Рідлі Скотт. Сценарій написав письменник, лауреат BAFTA Стівен Найт, який раніше екранізував "Різдвяну пісню" для BBC, а режисером серіалу стала Люсі Форбс ("TheEndoftheF***ingWorld").

FarawayDowns

Режисер Баз Лурман перетворює свою воєнну драму "Австралія" (2008) з Ніколь Кідман та Г'юДжекманом на мінісеріал. Нагадаємо, в центрі сюжету аристократка Сара (Ніколь Кідман), яка в Австралії тримає ферму великої рогатої худоби. Після смерті її чоловіка барони планують забрати її землю, але вона об’єднує зусилля зі скотарем, щоб захистити своє ранчо. Як повідомляється, мінісеріал Hulu буде містити перероблені кадри з оригінального фільму Лурмана з новим закінченням і оновленим саундтреком. Раніше Лурман казав, що "Австралія" зняла три кінцівки — лише одна потрапила до кінотеатру.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.