До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спадщина: у Тбілісі відкрилась виставка українського мистецтва

До річниці повномасштабного вторгнення в одній з найвідоміших галерей Тбілісі "Baia" відкрилася виставка української художниці Інни Харчук. Проєкт, присвячений темам національної спадщини та самоідентифікації, представляє полотна та інсталяції, створені після початку повномасштабної війни. Виставка проходить за підтримки Посольства України в Грузії.

Реклама

Рід та цінності — головна тема виставки Heritage. Так, один з ключових експонатів виставки — це серія портретів "ДІТИ ? ბავშვები ?", присвячена дітям, що пережили досвід війни. Ще один пронизливий експонат виставки — дзвін, створений за ескізами Інни Харчук грузинським майстром Леваном Метревелі, аби вшанувати пам’ять загиблих у російсько-українській війні. "Дзвін – важливий символ, який ми несемо через всю виставку, адже це втілення української волі та свободи через голос пам’яті, болю та спорідненості", – розповідає художниця Інна Харчук.

"Створюючи проект, нам було важливо вперше представити його в Грузії, оскільки цінності наших народів близькі, ми цінуємо свободу та демократію, і відчуваємо величезну підтримку з боку грузинського народу", — розповідає кураторка виставки Вікторія Величко, засновниця галереї Velychko.gallery

Кошти від продажу робіт буде спрямовано у "Фонд Ніно Катамадзе", який підтримує українські родини в Грузії. Нагадаємо, що з перших днів повномасштабної війни джазова співачка та композиторка Ніно Катамадзе зустрічає українських біженців у Грузії, бере участь у благодійних концертах на підтримку ЗСУ та у будь-який спосіб привертає увагу до російського вторгення в Україну.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.