До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке stick on makeup, або як повторити фантастичний макіяж Флоренс П'ю

Флоренс П'ю продемонструвала розкішний макіяж на прем'єрі "Дюни-2" в Нью-Йорку. На її повіках ефектні дзеркальні стрілки, які здаються кутюрним витвором мистецтва. Втім, історія значно цікавіша. Vogue.ua розповідає, що таке stick on makeup та як повторити образ акторки.

@babskymakeup

Флоренс П'ю знову викликала бурю почуттів своїм образом. Цього разу в фокусі уваги опинився її футуристичний дзеркальний макіяж.

Реклама

За образ акторки відповідав зірковий візажист Алекс Бабскі. Він закінчив Лондонський коледж Сент-Мартінс, працював з найвидатнішими фотографами сучасності, від Стівена Кляйна та Ніка Найта до Сольве Сундсбо та Маріо Сорренті. Його роботи можна було побачити чи не у всіх виданнях​ Vogue, в iD, Madame Figaro, Paper, а серед його зіркових клієнтів — Джоді Комер, Сальма Хайєк та Лілі Коллінз. В інстаграмі візажиста можна знайти ескізи, що зафіксували його підготовку до створення цього фантастичного образу.

До речі, за думкою Алекса, металік має кращий вигляд в русі. Це дійсно помітно на відео.

Хтось міг пригадати в якості референса образ, створений Пітером Філіпсом для шоу Dior ss2015, коли він використав замість підводки шматочки атласу неоново-дзеркальних кольорів, вирізані лазером, та наклеїв моделям на повіки. Але історія за образом Флоренс — ще цікавіша.

Dior ss2015
Launchmetrics

Сам Алекс не розкриває деталей створення образу — можливо, сподіваючись повторити успіх Пет Макграт та ажіотаж, що виник після шоу Джона Гальяно Maison Margiela Haute Couture Spring-Summer 2024, коли обличчя моделей були вкриті глазурованим блиском, що надавав їм лялькового вигляду. Нагадаємо, секрети того блиску Пет розкрила тут.

Втім, якщо придивитися уважно, то поруч з його скетчем можна побачити дзеркальні стрілки-наліпки. Це і є stick on makeup, який вигадала одна жінка-мисткиня ще в 80-х роках минулого сторіччя.

@face_lace

Ці стрілки виготовляє бренд унікальних мейкап-стікерів Face Lace. Він заснований візажисткою Філліс Коен, чиє ім'я знайоме старшому поколінню. Дуже радимо підписатися на її Інстаграм, де вона розповідає фантастичні історії, розкриваючи залаштункові секрети макіяжу.

Вона починала як модна ілюстраторка, вчилась в Арт-центрі в Каліфорнії та багато співпрацювала зі студентами з курсу фешн-фотографії. Тоді вона робила безліч макіяжів для їхніх фотосесій та врешті закінчила навчання з двома портфоліо: одним — з макіяжу, іншим — з ілюстрації. В 1982 році вона переїхала до Лондона та почала свій зірковий шлях. До неї зверталися, коли потрібно було створити ультрасучасний або арт-макіяж. Серед шанувальників Філліс були Енні Леннокс, Девід Боуї, Тіна Тернер і Джанет Джексон, а її роботи публікували найкращі видання, від Vogue до Dazed та Vanity Fair.

Власний бренд Філліс створила в 2011, але перші наклейки вона робила ще наприкінці 80-х. Сьогодні stick on makeup можна побачити на зірках рівня Леді Гаги, Міссі Елліот, Кеті Перрі, Доджи Кет, Аріани Гранде, Діти фон Тіз тощо.

Stick On Makeup бренду Face Lace багато використовують в кіно: "Зірка народилася" з Леді Гагою, "Фаворитка" Йоргоса Лантімоса, "Дамбо" Тіма Бертона. Але нову хвилю популярності принесло бренду та його засновниці Філліс Коен використання наліпок в серіалі "Ейфорія".

А стрілки як у Флоренс П'ю можна купити онлайн, за цілком помірну ціну в 21 фунт. Вони називаються Devotion Liners та мають такий вигляд.

Chrome Devotion Liner з набору Chrome Devotion Liners & Chrome Dots, Face Lace

Наліпки з набору — багаторазові та дружні до довкілля.

Chrome Devotion Liner з набору Chrome Devotion Liners & Chrome Dots, Face Lace

Face Lace використовує найкращий гіпоалергенний клей, безпечний для шкіри, скляні кристали, в усіх випадках намагається застосовувати папір замість пластику та виготовляє свої наліпки в Великобританії маленькими партіями, щоб уникнути перевиробництва.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.