До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Breaking: як насправді були створені космічні образи краси на шоу Margiela. Пет Макграт розкриває секрет

Таке могла вигадати тільки вона.

Моделі з макіяжем, який нагадував чи то лялькові обличчя, чи то інопланетні образи, вразили уяву на показі Maison Margiela Couture. На подіумі (спорудженому під мостом Александра ІІІ в Парижі 25 січня) моделі мали вигляд потойбічних створінь з надприродно блискучою шкірою, і це \загіпнотизувало інтернет. За чарівний ефект відповідала візажистка Пет Макграт, безумовний makeup-геній. "Це сучасний погляд на порцелянову скляну шкіру, — поділилася її команда в пресрелізі. — Обличчя вкрите гіперблискучою глазур’ю, що імітує гладке скло, яке відбиває світло".

Реклама

Всім простим смертним землянами залишалося тільки гадати, як саме моделі перетворились на неймовірно блискучих космічних ляльок без жодної пори на обличчі. До речі, ефект був настільки разючим, що бренд іграшок Bratz опублікував пост в своєму інстаграм-акаунті, де ляльки бренду позують в макіяжі, наче щойно з-за лаштунків шоу.

Тим часом візажисти всього світу викладали власні туторіали зі спробами повторити образи. Найбільш вдалі відео заслужили на репост у майже шестимільйонному інстаграмі Пет Макграт.

Коментарі спільноти були схожими: всі зізнавалися, що не можуть викинути з голови ті разючі образи та думають лише про те, як їх повторити. Сама Mother (так себе називає Пет) тримала інтригу.

Б'юті-детективи швидко виявили головного підозрюваного — це засіб "рідке скло" професійного бренду косметики Kryolan Professional Make-Up: він має рідку формулу, яка зазвичай використовується в макіяжі зі спецефектами.

Візажистка Ерін Парсонс висунула іншу гіпотезу, засновану на думці візажиста, що був залучений до роботи за лаштунками шоу. Вона припустила, що ефект був досягнений за допомогою спеціальної суміші на водній основі. Парсонс зробила висновок, що Макграт застосувала відновлювальну гелеву маску Freeman's Renewing Peel-Off Gel Mask. Вона мала рацію — особливо з урахуванням того, що після показу Макграт виклала відео, де моделі знімали макіяж, просто відриваючи плівку з облич.

Парсонс спробувала повторити ефект на власній шкірі — вона використала цю маску, яка в нульових вважалася культовою, шарами наносячи її на шкіру. "Образ був геніальним, а техніка вражає", — сказала Парсонс у тіктоку.

Вона була не такою вже й далекою від істини. Через вісім днів після шоу Макграт провела майстер-клас у лайв-форматі в тіктоку, де нарешті розповіла, що сяйлива шкіра стала результатом спеціальної суміші, яку придумали Пет та її команда, поєднавши чотири різні відлущувальні маски-плівки. Названа візажисткою Freeman's Cucumber Peel-Off Gel Mask теж була серед них.

Freeman's Cucumber Peel-Off Gel Mask

Крім того, застосовувалися змішані з дистильованою водою:

Que Bella Pinapple Peel-Off Mask

Que Bella Pinapple Peel-Off Mask
  • Proot Calendula Peel Off Mask,
  • одна таємнича маска в білому флаконі
  • прозорий блиск Skin Illustrator Clear Gloss від бренду професійної косметики Tilt, який застосовувався для гриму Джуда Лоу у фільмі "Штучний розум"
Skin Illustrator Clear Gloss

"Ми змішали так багато різних засобів; це була справжня наукова робота", — сказала Макграт у прямому ефірі в інстаграмі.

Щоб досягти ефекту воскового покриття, художниця розпилювала суміш за допомогою аерографа та висушувала кожен шар феном. Всього було 8 (!) шарів. "З кожним шаром ви отримуєте все більш яскраве сяйво", — каже Макґрат.

Повний макіяж зайняв дві години, а сама Пет зізналась, що ідея виникла у неї три роки тому.

Саме тоді, коли ми вже думали, що все геніальне в макіяжі вже винайдено, Пет знову вразила всіх.

Але кульмінацією розкриття залаштункових секретів стала мить, коли Пет Макграт оголосила, що запускає власний засіб Pat McGrath Labs для створення сяйливої, глазурованої шкіри вже в найближчі місяці. Що ж, Сінді Керберова з Vogue Cs, яка першою висунула таке припущення, забирає пальмову гілку кращого б'юті-детектива.

Текст: Annie Blay, Альона Пономаренко
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.