До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як позбутися другого підборіддя? Відповідає експертка з фейсбілдингу

Як позбутися другого підборіддя за допомогою масажу обличчя? Відповідає Абігейл Джеймс, експертка з фейсбілдингу, засновниця косметологічних клінік, авторка YouTube-блогу з 200 тис. підписників.

Реклама

Абігейл Джеймс має титул "королева шкіри". Її відео, де вона навчає технік самомасажу та фейсбілдингу, збирають мільйони переглядів. Вона вважає, що масаж обличчя в домашніх умовах дає ефект ботоксу без ін’єкцій. Руки сверблять спробувати, якщо навіть Меган Маркл прихильниця фейсбілдингу.

Чи можливо позбутися другого підборіддя завдяки масажу обличчя?

"Фейсбілдинг створює чіткий контур обличчя. Я відразу помічаю, коли людина виконує вправи регулярно. Головне — не просто зосередитися на зоні підборіддя. Всі м’язи обличчя поєднані між собою; потрібно акцентувати на шиї, щелепі та нижній частині обличчя. Якщо робити масаж лиця 5 днів на тиждень, то можливо отримати витонченість щелепи, а іноді — і позбутися подвійного підборіддя. Це тому, що вправи поліпшують дренаж, знімають напругу лиця та зміцнюють м’язи. Це дивовижно!"

Яку масажну рутину застосовувати?

Експертка радить робити вправи для швидкого ефекту 5 разів на тиждень з кремом або олійкою для обличчя (залежно від типу шкіри) якщо цей засіб не викликає у вас алергії. Олійку краще вибрати на рослинній основі, як-от арганова, шипшинова, бораго, марула тощо. Для підтримки чіткого овалу лиця вправи треба виконувати 1—3 рази, щойно помічаєте: шкіра втрачає пружність. У разі розацеа, акне робити масаж не варто.

Покроково

1) Передусім варто помити руки. Нанести кілька крапель олії на долоні. Розтерти, щоб м’язи рук зігрілися. Нанести на нижню частину обличчя і шию. Абігейл завжди розпочинає із шиї, адже м’язи обличчя не закінчуються на підборідді.

2) Зверху вниз і навпаки масажувати боки шиї, а також її задню частину. Тут міститься підшкірний і кивальний м’язи шиї. Промасажуйте кожну частину шиї по черзі.

3) Поверніть долоні одна до одної, подібно до букви І, розгладжуйте частину від низу підборіддя до вилиць. Абігейл легко штовхає пальці до вух через низ обличчя.

4) Щелепа часто перебуває в напрузі, тож маємо розслабитися. Складаємо докупи вказівний і середній пальці, інші пальці загинаємо, прикладаємо до жувальних м’язів під вилицями. Щоб їх легше виявити, зімітуйте жування їжі. Масажувати треба пучками пальців 30 секунд.

5) Згинаємо вказівний і середній пальці, зовнішньою стороною розсуваємо шкіру від центру підборіддя до середини, потім повільно рухаємося вгору: від середини підборіддя до початку щік, кожен наступний рух переміщує пальці вище. Повторюємо приблизно 4—5 разів.

6) Середнім пальцем підтягуємо шкіру від низу підборіддя до кутиків губ. Кожен наступний раз переміщуємо пальці далі від підборіддя до закінчення щік. Що ближче до кутів лиця, то довше утримуємо шкіру пальцями.

7) Цю ж вправу виконуємо ще фалангами пальців 5 разів. Під час виконання вправи відчувається, як жувальні м’язи розслабляються.

8) Тепер масажуйте шкіру обличчя долонями від підборіддя до очей. На вигляд, ніби ви підтягуєте штани, що спадають. Руки спершу прилягають до рота, а підіймаючись, розводите долоні в сторони.

9) Переміщуємося на одну сторону обличчя, працюємо над сполучною тканиною. Два вказівні пальці ставимо в горизонтальну лінію, паралельно до нижньої частини лиця. Може здатися, що складаєте їх у сердечко, бо великі пальці розміщені знизу. Великі пальці висувайте вгору до вказівних. Водночас шкіру затискаємо, а не щипаємо. Кожен рух утримуємо від 5 до 8 секунд.

10) Аналогічно працюємо за діагоналлю, від кута губ до середини щоки. Утримуємо 5—8 секунд.

11) Кожною долонею по черзі просуваємося за діагоналлю від кута губи до вилиці. Під час виконання цієї вправи може відчуватися напруга м’язів, а відтак — тепло у нижній частині обличчя від додаткового кровотоку.

12) Працюємо з тією ж щокою. Складаємо вказівний палець однієї руки й притримуємо шкіру на середині підборіддя. Складеними пальцями іншої руки штовхаємо шкіру за діагоналлю. Біля вилиці підтримуємо шкіру. Абігейл вважає, що саме тиск рукою краще впливає на ефект від фейсбілдингу. Тому вона не користується однією долонею, а по черзі, щоб не применшувати тиску. Повторюємо те саме на іншій стороні лиця.

13) Повертаємо великі пальці нігтями до себе. Підставляємо пучки пальців знизу до кінця підборіддя. Ковзайте пальцями від підборіддя до кута лиця 8 разів.

14) Долонями робимо підіймальні рухи знизу вгору на кожну щоку. Ви можете це робити швидко або повільно, важливо відчувати приплив крові.

15) На кожну сторону підіймаємо шкіру на 5 секунд за горизонталлю, а далі знизу вгору.

16) Кінчиками пальців легко постукуємо по шкірі.

17) Пальцями масажуємо шию зверху вниз для розслаблення м’язів.

Чи може підборіддя збільшитися через фейсбілдинг?

"Фейсбілдинг тільки допоможе й поліпшить ситуацію, гірше зробити неможливо. Я не раджу масажувати обличчя лише в одному разі — якщо маєте акне".

Абігейл стверджує, волокна колагену та еластину — надміцні, як і мімічні м’язи. Розтягувати їх треба роками з екстремальним навантаженням. Наприклад, зморшки від сну.

"Вони можуть розвиватися впродовж десятиліть, якщо лежати в одному й тому самому положенні ніч за ніччю, 8 годин, понад 40 років — цей тип тиску наростає протягом десятиліть, що в підсумку впливає на структуру шкіри. Це не стається за одну ніч. Ніколи не було жодних наукових повідомлень про те, що він змушує опускатися овал вашого обличчя — лише приносить користь на багатьох рівнях і допомагає окреслити лице та пом’якшити зморшки".

Якою є профілактика подвійного підборіддя?

Абігейл уточнює, що подвійне підборіддя виникає необов’язково через зайву вагу. Худорляві від природи люди також можуть мати такий вигляд. У цьому разі одного фейсбілдингу не досить. Експертка виокремлює одне важливе правило щодо запобігання подвійному підборіддю: "Дієта і спосіб життя відіграють найважливішу роль".

У 2022 році Абігейл Джеймс видасть посібник "План сяяння" (The Glow Plan. Facial Massage for Happy, Healthy Skin in 4 weeks). За словами авторки, вона вмістила у книжці цілісний набір порад для догляду за шкірою, а найголовніше — ґрунтовну відповідь на запитання: як позбутися другого підборіддя за 4 тижні?

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.