До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В сідлі: верхова їзда як спосіб зберегти ментальне здоров'я

Як спорт, мистецтво та творчість допомагають зберігати ментальне здоров'я, розповідає модель, інфлюенсеркаХаннаВідмер.

Корсет: AlexanderMcQueen, Штани: Monse, Пальто: Erdem, Взуття: Manolo Blahnik

Promotion

Ханні Відмер – 27, вона досвідчена модель: в її портфоліо – обкладинки Forbes, Glamour, Women'sFitness, тощо. Але чи не найбільше вона по-дитячому пишається появою на рекламному відеоборді на Таймс Сквер у Нью-Йорку. Ханнаінфлюенсерка зі 100 тис. підписників в інстаграмі. Ханна пишається своєю індивідуальністю, не мислить життя без подорожей та попри все цінує власну незалежність.

Реклама

Дівчина вже 8 років займається класичною англійською їздою – цей вид спорту спеціально створений, щоб демонструвати красу та грацію певних порід коней. Вона не раз брала участь у WorldChampionshipHorseShow. Каже, що їзда верхи допомагає їй підтримувати форму, рельєф, поставу та рівновагу.

Блейзер: St. John, Спідниця: St. John, Намисто: Chanel, Сережки: SkibellFine Jewelry

Про переваги верхової їзди для фізичної форми

Щойно я познайомилась з конями американської верхової породи, я закохалася, і моє життя вже не було таким, як колись.

Верхова їзда потребує як моральної, так і фізичної сили. Коли ви сидите верхи, не можна дозволити страху чи тривозі взяти гору, – ви маєте триматися в сідлі та з кожним кроком ставати сильніше. Фізично це потребує міцних м+'язів кору та міцних тренованих ніг. Звісно, з кожним новим заняттям м'язи все більше укріплюються, з'являється все більше впевненості.

Топ: ProeznaSchouler, комірець: NoirKeiNinomiya, штани: Pants: Cinq à Sept, туфлі: Mach & Mach
браслет та обручка: SkibellFineJewelry; сережки, Chanel

Верхова їзда та ментальний стан

Це хороший вибір для тих, хто шукає ліки від тривоги та для покращення психічного здоров’я. В цьому контексті я постійно згадую цитату: "Є щось у подобі коня, що добре для людської душі". Коні здатні звертатися безпосередньо до наших душ та віддзеркалювати нас.

Мій кінь розуміє, коли я хвилююся або переживаю складний період, – але я приходжу до нього та вдвох ми здатні долати будь-які труднощі. Він так багато разів рятував мене від відчаю, буквально витягав з того світу, – не знаю, що б я без нього робила.

Крім того, верхова їзда – це чудове тренування всього тіла: м'язів кора, рук та ніг. Але все це ніщо порівняно з тим, як це цінно для ментального стану.

Корсет: AlexanderMcQueen, Штани: Monse, Блейзер: Valentino, Туфлі: Manolo Blahnik

Про їзду верхи та поставу

Під час верхової їзди ви маєте тримати спину вертикально, з розправленою грудною клітиною, опущеними п’ятами. Це уособлення впевненості та відданості справі. Важливо не нахилялися вперед до голови чи шиї коня.

Про мистецтво

Мистецтво є дуже важливим аспектом мого життя. Я завзята акварелістка, роблю вітражі, займаюся гончарством та скульптурою. У мене ступінь з арттерапії, а ще я працюю в установі, де за допомогою арттерапії допомагаю людям та лікую тих, хто цього потребує.

Блейзер: A.L.C., спідниця: Chloé, взуття: ManoloBlahnik, прикраси: SkibellFine Jewelry

Про улюблені музеї

Я обожнюю музеї – йду туди за натхненням та зануренням. Ось мої найулюбленіші:

Американський музей поезії – Вашингтон, округ Колумбія
MET (Музей Метрополітен в Нью-Йорку)


Художній інститут Чикаго

TheSpeedArtMuseumв Луїсвіллі, штат Кентуккі


Про улюблені витвори мистецтва

Мене найбільше захоплює мистецтво, яке змушує щось відчувати, яке викликає певні емоції. Мистецтво, яке може допомогти вам побачити речі та явища геть під іншим кутом, дізнатися щось про себе та світ навколо.

Мій любимий поет Румі. Картина "Зоряна ніч" Вінсента ВанГога.

"Зоряна Ніч". 1889. Вінсент ВанГог. Полотно, олія
Музей сучасного мистецтва, Нью-Йорк

Скульптура – Олександр Колдер, Цирк Колдера, 1926-31. Інсталяція – TheGirlPuzzle, NYC.

Мистецтво зазвичай здатне торкатися емоцій на більш глибокому рівні, а твори мистецтва спосіб їх вивільнити, якщо не можна висловити інакше. Мистецтво дозволяє нам висловлюватися та досліджувати свої найглибші емоції, страхи та бажання. За допомогою мистецтва ми можемо протистояти важкій правді про себе.

Про практики усвідомленості

Я роблю йогу, вправи на глибоке дихання, молитву, візуалізацію, час для тиші та нагадування собі жити миттю. Я також займаюся пілатесом, балетом і завзята велосипедистка: якщо треба кудись дістатися, то завжди їду на велосипеді.

Турбота про свій розум, тіло та душу — це найважливіше, що ми можемо зробити для себе. Для того, щоб відкритися іншим, ми повинні спочатку розкрити себе. Дуже важливо дбати про себе, щоб віднайти кращу версію власного "я".

Топ: ProeznaSchouler, комірець: NoirKeiNinomiya, штани: Pants: Cinq à Sept, туфлі: Mach & Mach
браслет та обручка: SkibellFineJewelry; сережки, Chanel

Модель: HannahWidmer @hannah.r.widmer
Фото: LoriSapio @lori_sapio_photographer
Стиль: NasreenHussain @humansofhighfashion
Асистент стиліста: MikaelaBlackwell @mikaela.blackwell
Макіяж: TinaAdams-Mason @tinathemakeupartist @aboutfacepros
Зачіски: BiancaBenefield @beautystylist_bianca
Лінійний продюсер: OlgaIvanova @olgaivvanovva
Ретуш: DariaBorovik @da.retouch

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.